Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

The Good, the Bad and the Queen : 24 - 30/07/2008





δηλαδή τα καλά μας σχόλια επί παντός επιστητού :

Leonidas from Caravel : Μπορεί το Καλοκαίρι οι νέες κυκλοφορίες να είναι ελάχιστες και γενικότερα η διάθεση νωχελική, αλλά όταν κάποιος ραδιοφωνικός παραγωγός (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) έχει άποψη για τη μουσική που παίζει και η δισκοθήκη του περιλαμβάνει και κυκλοφορίες προηγούμενων δεκαετιών, τότε αυτομάτως οι εκπομπές του γίνονται απολαυστικές και ξεχωρίζουν. Ακούστε την εκπομπή του Γιώργου Πατριάρχη 4-6 το απόγευμα από Δευτέρα έως Πέμπτη στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 και θα καταλάβετε.
Ευγενία : Το αφιέρωμα του gBal στους αγαπημένους μου Radiohead.
gbal : Το πολύ καλό πρώτο single του νέου δίσκου – επιστροφής των Verve. Να ‘στε σίγουροι ότι πρόκειται να γίνει μεγάλη επιτυχία!
Ευγενία : Οι παραλίες του Πύργου-ναι, του Πύργου- με καλύτερη του Αγ. Ανδρέα με λιγότερο κόσμο από αυτόν που μαζεύει τα Σαββατοκύριακα, γιατί είναι ωραίες και γιατί φιλοξενούν τον Ψύλλο. Κάτι άλλες τις κρατάω για Ι.Χ. (dimi, δεν κρατάω τέτοιο πράμα μυστικό από σένα, για όνομα!)
dimi : Είσαι καθημερινή στην Αθήνα, και έχεις κλείσει ραντεβού στο μετρό της Ακρόπολης γύρω στις 8 το βραδάκι για περίπατο (gbal : περίπατο το λέμε τώρα...). Η παρέα σου σε αναζητεί στο Μοναστηράκι (...ωραία συνεννόηση!), περιμένεις κι άλλο λίγο. Ξεκινάς προς Διονυσίου Αρεοπαγίτου περνάς έξω από το Ηρώδειο (όλο και κάτι θα ακούσεις να παίζεται), ανεβαίνεις δεξιά προς το βράχο της Ακρόπολης. Εναλλακτικά πας ευθεία προς θησείο (Αποστόλου Παύλου) και αράζεις σε κάποια καφετέρεια με θέα την Ακρόπολη φωτισμένη ή κάνεις νωρίτερα μια στάση και μπαίνεις στο θερινό σινεμά "Θησείον" να δεις καμιά ταινιούλα! Προχωρώντας λοιπόν προς το βράχο, ακούς τα τρελά τζιτζίκια και νομίζεις ότι είσαι στην εξοχή! Συνεχίζεις κάνοντας ζιγκ-ζακ στα στενά και στα πλακόστρωτα, χαζεύεις τα σπιτάκια, τους τουρίστες τις καφετέριες και τα μαγαζιά, τη Ρωμαϊκή Αγορά τους Αέρηδες και τα λοιπά μνημεία που βρίσκονται στο χώρο της Πλάκας. Αν θες κάνεις καμία στάση για παγωτάκι ή μπαίνεις (πάλι) στο θερινό "Cine Paris" στην Κυδαθηναίων για τανιούλα! Αν δεν μπεις συνεχίζεις τη βολτίτσα και καταλήγεις μετά από περίπου μία ώρα στο Μοναστηράκι για να πάρεις τον ηλεκτρικό και να επιστρέψεις σπιτάκι σου. (Κάποιοι παλαβοί βέβαια θα πάρουν την Αιόλου και θα προτιμήσουν τη στάση της Ομόνοιας για άγνωστους λόγους!)
MikeMous : Η συνάντηση συντακτών την ερχόμενη Δευτέρα (πω πω καλα ειμαι και πολυ πολιτικαλι κορεκτ)
dimi : Θες να φύγεις Σαβ+Κυρ στην επαρχία: μέσα από ωραίες διαδρομές στη φύση, μπορείς να πας στο Λουτράκι και να αράξεις στο Waves, με υπέροχες ξαπλώστρες με στρωματάκι... μούρλια! ή να πας στο Βραχάτι (μεγάλη παραλία με βότσαλα). η να κατέβεις προς Ναύπλιο και να πας είτε προς Τολό (ρηχά νερά, τουρίστες, χαλαράαα) είτε προς Κονδύλι (2 beach bars, βαθιά καθαρά νερά, νεολαία, προσοχή στους αχινούς)
dimi : Cavo Paradiso Club - Μύκονος: 26/7/2008 Seb Fontaine and Paul Harris, 27/7/2008 Benny Benassi. Αν είσαι εκεί μην τα χάσεις! εγώ θα είμαι! χι χι χι





δηλαδή η ευκαιρία μας να γκρινιάξουμε για διάφορα στραβά κι ανάποδα :

Leonidas from Caravel : Ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα εκλάπη η πέτρινη πλάκα που έγραφε το όνομα και την ημερομηνία θανάτου του Ian Curtis.
Ευγενία: Η φαεινή ιδέα κάποιου να φέρει την Bjork μέσα στο κατακαλόκαιρο, μετά από τόσες συναυλίες τελευταία και καταϊδρωμένη και μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την γνωστή ακουστική-καθ' υπερβολή χρησιμοποιείται η λέξη "ακουστική" γιατί δεν υπάρχει η "ξ(ε)ακουστική"- και με την αναμενόμενη ζέστη. Δηλαδή τι άλλο χρειάζεται για να μην πάει ψυχή ζώσα; Και είναι πολύ κρίμα γιατί η γυναίκα είναι μορφή της σύγχρονης μουσικής.
dimi : Πιο πολλά χρήματα "πίνει" σε βενζίνες το αυτοκίνητο μου παρά εγώ σε ποτά!
MikeMous : Που κάθε απόγευμα συννεφιάζει στη Βαρκελώνη και βρέχει και δεν μπορώ να πάω για απογευματινό μπάνιο





δηλαδή τα best-of της εβδομάδας :

MikeMous : Μουσικοί του δρόμου που "δίνουν ρέστα" στην Placa Catedral στη Βαρκελώνη καθημερινά.
Leonidas from Caravel : Οι επερχόμενες συναυλίες του Leonard Cohen και της Bjork. Δύο ξεχωριστά ονόματα από διαφορετικές δεκαετίες.
dimi : Πήγα Παρασκευή βράδυ στο Posidonio για να απολαύσω το Νίκο Βέρτη και έζησα ένα ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΗΘΙΝΟ! το μαγαζί ήταν γεμάτο, οι τραγουδιστές που συνοδεύουν τον πρωταγωνιστή ήταν πολύ καλοί (παραδόξως) και ένα show που παρουσιάζεται κάποια στιγμή είναι εκπληκτικό!!! Η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή κι αγαπησιάρικη, τα λουλούδια να φεύγουν με τα καλαθάκια στην πίστα και όχι μόνο, εκδηλώσεις αμοιβαία αγάπης μεταξύ κοινού και Βέρτη. Παιδιά, ο άνθρωπος είναι κόλαση! Έχει υπέροχη φωνή, υπέροχα τραγούδια, είναι πολύ επικοινωνιακός πάνω στη σκηνή και είναι και κούκλος (gbal : και λέω θα το πει, δε θα το πει...)! Η παρέα μου, αν και δεν ήταν όλοι των μπουζουκιών αλλά ούτε και του λαϊκού ευρύτερα, διασκέδασε μέχρι το τέλος του προγράμματος κατά τις 5:15. Μου άρεσε που ο Νικολάκης τραγούδησε για πολύ ώρα (μπορεί και 2,5 ώρες συνολικά) και που τραγουδήθηκαν και παλιά ωραία λαϊκά τραγούδια που είχα καιρό να ακούσω. ΝΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΑΞΙΖΕΙ!!! Τέλος ένα πολύ θετικό της υπόθεσης, που το δοκιμάσαμε και μας άρεσε, είναι η στάση του τραμ έξω ακριβώς από το μαγαζί, που έχει όλη τη νύχτα δρομολόγια και γλιτώνεις α. να πάρεις αυτοκίνητο (ο οδηγός να μην πιει! θα πέσεις σε κίνηση σίγουρα) β. να πάρεις ταξί (θα πληρώσεις, θα πέσεις σε κίνηση σίγουρα)
Ευγενία : Ό,τι και αν γίνει, ο χρόνος ΘΑ περάσει και οι διακοπές ΘΑ έρθουν. Είδες; Όλα μπροστά είναι. Τα καλύτερα έρχονται!!! (gbal : από κάπου αλλού το άκουσες αυτό)
Ευγενία : Ο μεσημεριανός ύπνος μετά από μπάνιο και φαγητό. Αν σε έχει πάρει και ο ήλιος...όνειρο!
Ευγενία : ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ. Σε όλες τις εκδοχές και με όλους τους συνδυασμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: