Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Ζουγκλοφρένεια - Dedication

Όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα θα σας παρουσιάσω την ταινία που πρόσφατα είδα. Πρόκειται για αισθηματική παραγωγής 2007. Μην αρχίσετε το κράξιμο από τώρα επειδή σας υποσχέθηκα ολοκαίνουριες ταινίες . Καινούρια είναι και αυτή. Ακόμα δεν έχει βγάλει δοντάκια.

Υπόθεση : Ο Χένρι Ροθ είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Μαζί με τον φίλο του και σκιτσογράφο Ρούντι αναλαμβάνουν να εκδώσουν ένα παιδικό βιβλίο. Στην πορεία όμως επέρχεται ο θάνατος του Ρούντι και η εταιρεία αναθέτει σε μια νεαρή σκιτσογράφο να βοηθήσει τον Χένρι να τελειώσει το βιβλίο.




Συντελεστές της ταινίας :


Ηθοποιοί :
Mandy Moore (Λούσυ), Billy Crudup (Χένρι), Tom Wilkinson (Ρουντι) Σκηνοθεσία : Justin Theroux Γλώσσα: Αγγλικά Διάρκεια Ταινίας (λεπτά): 91 Θεματολογία: Αισθηματική Παραγωγή 2007


















Κ
ριτική : Αν και δεν μου πολυαρέσουν οι μελό-αισθηματό-φιλιούνται-αγκαλιάζονται ταινίες για την συγκεκριμένη θα κάνω μια εξαίρεση και θα πω ότι είναι απο τις καλύτερες του είδους που έχω παρακολουθήσει.Το δείγμα δεν είναι μεγάλο βεβαίως βεβαίως, αλλά θα την δω και θα την ξαναδώ. Οι ηθοποιοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Συγκλονιστική ερμηνεία από τον Tom Wilkinson στο ρόλο του συνεργάτη του πρωταγωνιστή μας. Για τον Billy Crudup οτι και να πω είναι λίγα. Πραγματικά καταφέρνει να σε πείσει ότι ειναι πυροβολημένος και προβληματικός χαρακτήρας. Για την πρωταγωνίστρια Λούσυ τα λόγια είναι περιττά.Μη με ρωτάτε να σας πω από υποκριτικής άποψης αν είναι καλή ή όχι. Η κοπέλα είναι καθαρόαιμο αραβικό άλογο. Παρένθεση αν καταφέρετε και βρείτε έστω και μια ταινία που η πρωταγωνίστρια είναι χάλια σας παρακαλώ να μου την στείλετε. Και πάμε τώρα και στον σκηνοθέτη μας. Αφου είδα την ταινία αποφάσισα να ψάξω στο ίντερνετ κάτι παραπάνω γιαυτον. Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι συμμετείχε στην πολύ γνωστή ταινία Mulholland Drive ,της οποίας σκηνοθέτης είναι ο Ντειβιντ Λιντς. Τότε κατάλαβα τι μου θυμίζουν οι σκηνές περιπτεράς (μπρος, πισω, φλασμπακ και γενικά ανακάτεμα χρονικής σειράς και σκέψης) στο Dedication. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Justin Theroux για τη σκηνοθεσία του.

Να την δω ή να μην την δω : Να την δεις, να την δεις

Trailer :



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Geia sou Vasilh me ta wraia sou....

Raven είπε...

zougle agapouli ante kai eis anwtera...ante kai to pretty woman 2...