Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Beck – Modern Guilt : Οι ενοχές του Beck



Ο καλλιτέχνης : Beck
Το ύφος μουσικής : pop – rock
Ο δίσκος : Modern Guilt (08/07/2008)
Τa singles : “Chemtrails”, “Gamma Ray
Ξεχωρίζουν : “Modern Guilt”, “Youthless”, “Walls”.

Ποιος είναι ο Beck :

Ο 38-χρονος πλέον Beck David Campbell χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ιδιοφυϊα της μουσικής τη δεκαετία του ’90. Από το 1994, έχει κυκλοφορήσει 11 δίσκους με τους “Mellow Gold” & “Odelay” να ξεχωρίζουν. Εμπορικά, οι 2 μεγαλύτερες επιτυχίες του Beck ήταν το “Odelay” του ’96 και το “Sea change” του 2002. Τα τελευταία χρόνια οι δουλειές του κινούνται στη μετριότητα κατά τη γνώμη μου. Παρ’ όλα αυτά, ο Beck μετά από 20 χρόνια καριέρας έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό, που αναμένει κάθε φορά τις νέες εμπνεύσεις του.

Ο δίσκος τι λέει :

Εδώ και μήνες είχε διαρεύσει στον τύπο ότι ο Beck ετοιμάζει δίσκο με ένα μυστηριώδη παραγωγό, ο οποίος θα κυκλοφορούσε στα τέλη της χρονιάς. Ο παραγωγός ήταν τελικά ο Danger Mouse των Gnarls Barkley και το “Modern Guilt” ήρθε πολύ πιο νωρίς, μαζί με την Cat Power σε 2 τραγούδια του (“Orphans”,”Walls”). Στις 8 Ιουλίου λοιπόν κυκλοφορούν τα 10 νέα τραγούδια του Beck, στα οποία μπορείς να πεις ότι φαίνεται το στίγμα του Danger Mouse, ακόμη κι αν αυτό που υπερισχύει είναι ο προσωπικός ήχος του Cambell.

Ο δίσκος έχει σίγουρα 2 αρκετά καλά singles, τα οπόια από τη μια πλευρά (“Gamma Ray”) είναι τραγούδια-καρμπόν του Beck και από την άλλη (“Chemtrails”) ξεφεύγουν και προσφέρουν νέους πειραματισμούς του ξανθού Αμερικάνου μουσικού. Και το ομώνυμο τραγούδι του album και τα “Walls”, “Youthless” , “Profanity Prayers” είναι δυνατά τραγούδια, χωρίς βέβαια να πεις ότι σε εντυπωσιάζουν. Το υπόλοιπο κομμάτι του «Modern Guilt” κινείται στη μετριότητα.


Τα αστέρια :

01 Orphans (****)
02 Gamma Ray (****,*)
03 Chemtrails (****,*)
04 Modern Guilt (****)
05 Youthless (****)
06 Walls (****)
07 Replica (***)
08 Soul Of A Man (***,*)
09 Profanity Prayers (****)
10 Volcano (**,*)



Το νουμεράκι μας : 7,6/10


Η αποδοχή του δίσκου από τα μουσικά έντυπα και οι κριτικές του κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, όπως θα δείτε και παρακάτω :

Κριτικές Δίσκου : NME (8/10) Pitchfork (7/10), Rolling Stone (3/5), The Times (4/5).


Επίσημο site του Beck
Ο Beck στο MySpace (Ακούστε τραγούδια του δίσκου εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: