Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

The Good, the Bad and the Queen (10 – 16/07/2008)






Ευγενία : Οι καλοκαιρινές συναυλίες στους ανοιχτούς χώρους και με τόσες επιλογές να διαλέξει ο καθένας ό,τι τραβάει η ψυχούλα του. Αχ, να μην τέλειωνε ποτέ!Και αν σου βγει και καλή η συναυλία...άντε να δουλέψεις την άλλη μέρα. Παραφράζοντας το Νιόνιο από τον τελευταίο δίσκο του Θανάση "απάνω τους το βράδυ αυτό, ήττα τ' άλλο πρωΐ".

dimi : Αν, λοιπόν, ξαναβρεθείς στην αργολίδα το Σαββατοκύριακο, θυμήσου πως στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 11 & 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Saloniko. Η συναυλία φέρει τον τίτλο Γη που δες ακούς - Τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο.

dimi : Αν πάλι την επόμενη εβδομάδα θα έχεις διακοπές, έχε το νου σου αν υπάρχει κανένα πανηγύρι εκεί που θα πας (στις 17 γιορτάζει η Αγ. Μαρίνα)... ξέρεις τώρα πως είναι τα πανηγύρια στα νησιά και στην επαρχία!!! σούπερ ;)

gbal : Ο νέος δίσκος των Αμερικάνων "Black Kids" - Partie Traumatic είναι πραγματικά πολύ καλός!!! Μετά το EP που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2007, το συγκρότημα επιβεβαίωσε το πολύ καλό hype, που δημιουργήθηκε για αυτό.

gbal : Άλλο ένα συγκρότημα που έχει δημιουργήσει αντίστοιχο hype είναι οι Glasvegas, από τη Γλασκώβη της Σκωτίας. Έχουν κυκλοφορήσει 4 singles (2 πέρσι και 2 φέτος) και ήδη έχουν διαρρεύσει κι άλλα τραγούδια τους στο Διαδίκτυο, τα οποία είναι εξαιρετικά!!! Θα έχουμε να πούμε πολλά για αυτούς σύντομα...

dimi : Το φεγγάρι γεμίζει σιγά σιγά, οπότε μη διστάσετε με τέτοια ζέστη, να επισκεφτείτε μια ωραία παραλία της προτίμησής σας και να κάνετε με την παρέα σας βραδυνό μπανάκι!... προσοχή στις μπύρες και στους αχινούς!

Ευγενία : Ο Philip Glass εμφανίζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα σε δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Leonard Cohen και το βιβλίο του "The book of longing". Ανυπομονώ να το δω.Θα σας ενημερώσω με την πρώτη ευκαιρία.

dimi : Πήγα, και σε προτρέπω ν'ακολουθήσεις το παράδειγμά μου, στο Island, μετά τα λιμανάκια Βουλιαγμένης. Το είχα ακούσει αλλά δεν είχε τύχει να το επισκευτώ. Ωραίο περιβάλλον τύπου κυκλαδίτικο νησί, με κόκκινο χρώμα στους καναπέδες (αλλά και στα γκαρσόνια... μπλιάξ). Καταπληκτική θέα με τα φώτα της απέναντι ακτής (βλέπε Αγ. Μαρίνα, Λαγονήσι) να καθρεφτίζονται στα νερά της θάλασσας, υπέροχες μουσικές σαν σε διακοπές και κοκτέιλς να σε δροσίζουν. Ξεφεύγεις εντελώς από τις εικόνες και του ήχους της μεγαλούπολης. Αναζήτησε τις αντίστοιχες μουσικές συλλογές island για να μπεις στο κλίμα.






Ευγενία : Έχω μόνο 24 ώρες τη μέρα και 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν την παλεύω με τίποτα!

dimi : Μου τη δίνει ο πανικός που υπάρχει κατά καιρούς με το θέμα της ζέστης και του καύσωνα. Βρες έναν/κάποιον τρόπο να το αντιμετωπίσεις και μη γκρινιάζεις! στο κάτω κάτω της γραφής "Καλοκαίρι είναι..." ζέστη θα κάνει (που έλεγε και η γιαγιά μου). Άντε τώρα!

Ευγενία : Ανυπαρξία μιας προσβάσιμης και ευχάριστης διαδρομής περιπάτου στην πρωτεύουσα της βορειο-αφρικανικής αυτής χώρας. Πού να πας να περπατήσεις που είναι και οικολογικό, είναι και τσάμπα;Δηλαδή πρέπει όλοι να πάρουμε τους δρόμους σαν τη Δήμητρα, που κινείται καθημερινά ανάμεσα σε Κορινθία -Αργολίδα και περίχωρα;Έχει φτάσει η βενζίνη στο θεό.

Ευγενία : Οι ραδιοφωνικές λίστες που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει το καλοκαίρι. Μόνο ο gBal θα μας σώσει!






Ευγενία : Ο "Σαμάνος". Κάθε φορά που βγάζει δίσκο ο Θανάσης, απορώ πώς και δεν το λένε στις ειδήσεις; Δεν υπάρχει καλύτερο νέο από αυτό.Ακόμα και να μη σου αρέσει ο δίσκος-που δεν γίνεται να μη σου αρέσει καθόλου- κάτι θα ακούσεις που θα σε ταξιδέψει χειμώνα-καλοκαίρι και θα μιλήσει στο μέσα σου, αν μπορείς να ακούσεις βέβαια. Τώρα που τραγουδάει ο Νιόνιος...διπλή χαρά!

dimi : Η καλύτερη ευχή που πήρα τον τελευταίο καιρό από την Άννα Αναστασίου (Best 14:00-16:00 Δευτέρα-Παρασκευή): Γυρνώντας από τις διακοπές να βρεις τον παράδεισο!!! Άννα μου καλό καλοκαίρι να έχεις!!!

gbal : Ρε παιδιά, αυτό το Αμοργιανό μου πέρασμα που βρίσκεται ;;; Λέω να το επισκεφτώ αύριο. Πάμε full για ψημένη ρακί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: