Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Black Kids – Partie Traumatic : Hurricane Kids


Το συγκρότημα : Black Kids
Το ύφος μουσικής : pop/rock
Ο δίσκος : Partie Traumatic (07/07/2008)
Τa singles : “I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You”, “Hurricane Jane
Ξεχωρίζουν : “I've Underestimated My Charm”, “Hit The Heartbrakes”, “Love Me Already”, “Partie Traumatic”, “Look At Me When I Rock”.


Ποιοι είναι οι Black Kids :

Δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 2006 στη Florida των Η.Π.Α. από τους Reggie Youngblood (κιθάρα, φωνητικά), Owen Holmes (μπάσο), Kevin Snow (drums) & την αδερφή του Reggie, Ali Youngblood στα πλήκτρα και τα δεύτερα φωνητικά. Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς στο Athens Popfest της Georgia, οι καλές κριτικές από ΝΜΕ, Guardian και άλλα μουσικά περιοδικά ήρθαν πολύ γρήγορα. Τον ίδιο μήνα οι Black Kids διαθέτουν δωρεάν - για αρκετούς μήνες από τη σελίδα τους στο MySpace - το demo EP “Wizard of Ahhhs”, το οποίο πήρε πολύ καλές κριτικές. Το “Rolling Stone” τους έχει μέσα στη Λίστα “Artists to watch in 2008” και το BBC τους συμπεριέλαβε στην ψηφοφορία του “Sound of 2008”.

Ο δίσκος τι λέει :

Το “Partie Traumatic” ηχογραφήθηκε στη Μ. Βρετανία σε παραγωγή του Bernard Butler των Suede (είναι η χρονιά του φέτος μετά την απίστευτη επιτυχία του “Rockferry” της Duffy). Κατά περιέργο λόγο, το album κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου στην Αγγλία και αναμένεται να βγεί στις Η.Π.Α. στις 22 του μήνα (μην ξεχνάτε ότι είναι Αμερικάνοι).

Ο ήχος του δίσκου είναι βέβαια κοντά στη Βρετανική pop/rock και αυτό μάλλον δεν οφείλεται μόνο στον Butler, μιας και από το EP τους μας είχαν προδιαθέσει για κάτι τέτοιο. Σε αρκετές στιγμές νομίζεις ότι ο τραγουδιστής κατάγεται από την Αγγλία ή από τη Γαλλία (!!!) κι όχι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για τη μουσική ακριβώς τα ίδια θα γράψω. Άλλωστε, είναι αρκετά τα νέα Αμερικάνικα συγκροτήματα, που είναι αρκετά κοντά στη Βρετανική pop/rock. Γενικότερα, η μουσική του “Partie Traumatic” είναι χαρούμενη και είναι κυριολεκτικά κοντά στον τίτλο του album.

Για πολλούς μήνες, είχε δημιουργηθεί ένα hype για το ντεμπούτο album των Black Kids και πρέπει να πω ότι δικαίως έγινε. Το “Partie Traumatic” είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τις τελευταίες εβδομάδες (μαζί με τους Glasvegas)!

Από που να αρχίσω :

-Από το εκρηκτικό rock ξεκίνημα του με το “Hit the Heartbrakes”, ή μήπως από τα εξίσου δυνατά “Partie Traumatic” & “Listen to your body tonight”.
-Από τα 2 super singles : “I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You” (07/04) και το “Hurricane Jane” (23/06), τα οποία είναι ήδη στη Λίστα με τα καλύτερα singles της χρονιάς.
-Από το απίστευτο “I've Underestimated My Charm (Again)” με την αρχή, βγαλμένη από τους Suede και το τελείωμα, από τα γρήγορα τραγούδια των B-52s.

Τα αστέρια :

01 Hit The Heartbrakes (****,*)
02 Partie Traumatic (****,*)
03 Listen To Your Body Tonight (****)
04 Hurricane Jane (*****)
05 I'm Making Eyes At You (****)
06 I've Underestimated My Charm (Again) (*****)
07 I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You (*****)
08 Love Me Already (****,*)
09 I Wanna Be Your Limousine (****)
10 Look At Me (When I Rock Wichoo) (****,*)

Το νουμεράκι μας : 9/10

Κριτικές Δίσκου : The Guardian (4/5), N.M.E. (8/10), Rolling Stone (3,5/5), Spin (4/5), The Times (3/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια: