Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

gbal mix grill - Top 20 : 25 - 31/07/2008



1. Glasvegas – Its my own cheating heart that makes me cry ( * * * * * ) – Να πω ότι έχω ερωτευτεί αυτό το τραγούδι εδώ και 2 εβδομάδες, που το ακούω, θα είναι λίγο. Έχουν διαρρεύσει πάνω από 5 τραγούδια τους, τα οποία και αναμένουμε στο ντεμπούτο τους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτά τα τραγούδια, τότε θα μιλάμε για έναν από τους δίσκους της χρονιάς.
2. Verve – Love is noise ( * * * * * ) – “Forth” ονομάζεται το νέο τέταρτο album των πολύ αγαπημένων Verve, οι οποίοι επανενώθηκαν πέρσι. Μάλιστα, είναι η πρώτη τους δουλειά μετά το εξαιρετικό “Urban Hymns” του 1997. Βίοι παράλληλοι λοιπόν με τους Portishead και όσον αφορά την επιστροφή (11 χρόνια μετά) και τον τίτλο του album (μάλλον ήταν άστοχη η επιλογή του, μιας και όλοι μας έχουμε στο μυαλό το δίσκο των Portishead). Το “Forth” κυκλοφορεί στις 25 Αυγούστου και στις 4 του μήνα βγαίνει το εν λόγω πρώτο single του “Love is Noise”. Το κομμάτι είναι super και είναι μια σίγουρη επιτυχία (να το θυμάστε αυτό).
3. Black Kids – Hurricane Jane ( * * * * * ) – Είναι βέβαια ο δίσκος του μήνα, ακόμη κι αν έφτασε μόνο στο Νο 5 του UK Chart. Το «Hurricane Jane” παίχτηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Zane Low στο BBC Radio 1 στις 6 Μαΐου.
4. Massive Attack - Dobro ( * * * * , * ) – 8 νέα τραγούδια τους έχουν παρουσιάσει στις τελευταίες εμφανίσεις τους και για άλλη μια φορά οι Massive μας γεμίζουν με μεγάλη προσμονή για το επερχόμενο album. Το “Dobro” έχει πολλά κοινά στοιχεία με το “False Flags” με απίστευτα δυνατό ρυθμό. Περισσότερα για το νέο υλικό των Massive Attack πολύ σύντομα σε ειδικό αρθράκι.
5. Θ. Παπακωνσταντίνου & Δ. Σαββόπουλος – Ορυχεία ( * * * * , * ) – Κλασσικό τραγούδι Θανάση Παπακωνσταντίνου όσον αφορά τη μουσική (με τα πνευστά του κλασσικά) και Νιόνιου όσον αφορά την ερμηνεία, μιας και θυμίζει τραγούδια του Σαββόπουλου από τους πρώτους δίσκους του. Το κομμάτι ολοκληρώνεται με ένα απίστευτο τελείωμα.
6. Lil Wayne – Mr. Carter ( * * * * , * ) – Τεράστια εμπορική επιτυχία στις Η.Π.Α. είναι ακόμη το “Tha Carter III” του Lil Wayne. Κάποιοι γράφουν ότι πρόκειται για τον καλύτερο hip-hop δίσκο της χρονιάς. Το “Mr. Carter” είναι ότι πρέπει για τις στιγμές που χρειάζεσαι κάτι να σου ανεβάσει τη διάθεση.
7. Primal Scream – Beautiful Future ( * * * * , * ) – Πρόκειται για το ομώνυμο τραγούδι του νέου δίσκου των Primal Scream, το οποίο και τον ανοίγει. Πιστεύω ότι θα είναι μέσα στα επόμενα singles του δίσκου.
8. Sigur Ros - Suð í eyrum ( * * * * , * ) – Το “The Music Magazine” ανακήρυξε το νέο album των Sigur Ros ως το δίσκο της εβδομάδας στις 23 Ιουνίου. Ήδη οι κριτικές από δεκάδες μουσικά έντυπα είναι ιδιαίτερα καλές : Rolling Stone (4/5), Pitchfork (7,5/10), Q (4/5), Allmusic (4/5).
9. Black Kids – I've Underestimated My Charm ( * * * * , * ) – Από τα γρήγορα κομμάτια του δίσκου. Το τραγούδι προς το τέλος μεταμορφώνεται, θυμίζοντας B52s και ίσως και Beatles (στα γρήγορα τους).
10. Glasvegas – Geraldine ( * * * * , * ) – Είναι το πιο πρόσφατο από τα 4 singles, που έχουν κυκλοφορήσει οι Σκωτσέζοι Glasvegas, μιας και βγήκε στα δισκοπωλεία στις 16 του Ιούνη. Το επίπεδο του τραγουδιού είναι παρόμοιο με αυτό και των άλλων 3 και για το “mix grill” δικαίως ήταν το τραγούδι της εβδομάδας.
11. The Cure – The Perfect Boy ( * * * * , * ) – Το τραγούδι θα είναι το 4ο single του νέου δίσκου των Cure, που κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου. Το «Perfect Boy” βγαίνει στα δισκοπωλεία στις 13 Αυγούστου και είναι ίσως το καλύτερο των 4 singles, μαζί με το “The Only One”. Έξυπνος και διαφορετικός ο τρόπος προώθησης του album, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το έχει παρακάνει το συγκρότημα. Ο δίσκος είναι έτοιμος εδώ και 2 μήνες περίπου και θα βγει μετά από 4 μήνες.
12. Monika – Babe ( * * * * , * ) – Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Ιδιαίτερα λυρικό και μελωδικό με το βιολί και την κιθάρα να ξεχωρίζουν, το “Babe” δίνει τη δυνατότητα στη φοβερή Monika να ξεδιπλώσει τις φωνητικές της ικανότητες και να αφηγηθεί στο «μωρό» της τη δικιά της ιστορία.
13. Beck – Gamma Ray ( * * * * , * ) – Θα είναι το 2ο single του δίσκου του Beck “Modern Guilt”. Πρόκειται για κλασσικό τραγούδι του Beck, αν γυρίσουμε σε όλες τις προηγούμενες δουλειές του με λίγο περισσότερο beat, δείγμα της επιρροής του Danger Mouse (παραγωγός του δίσκου – μέλος των – μέλος των Gnarls Barkley).
14. Conor Oberst – Souled Out!!! ( * * * * ) – Ο 28-χρονος Conor Oberst είναι ο ιθύνων νους των Bright Eyes και ένας από τους πιο ευρηματικούς νέους μουσικούς. Στις 5 Αυγούστου κυκλοφορεί την ομώνυμη 5η solo δουλειά του, την οποία και μπορείτε να ακούσετε όλη στην
προσωπική του σελίδα.
15. Coldplay – Lovers in Japan – Reign of Love ( * * * * , * ) – Στο Νο 4 του Billboard αυτή την εβδομάδα και στη 2η θέση του UK Chart, οι Coldplay συνεχίζουν να πουλάνε πολλούς δίσκους. Το κομμάτι πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα επόμενα singles του “Viva la Vida or death and all his friends”.
16. Θ. Παπακωνσταντίνου & Δ. Σαββόπουλος – Κάλεσμα ( * * * * ) – Ένα από τα τραγούδια του «Σαμάνου», που μάλλον θα κάνει επιτυχία στο ραδιόφωνο. Χαρμόσυνο με τα περίεργα «τριαλαρι λαρό», που χρησιμοποιεί ενίοτε ο Θανάσης, στο ρεφρέν.
17. Βασιλική Καρακώστα – Αστροπαλιά ( * * * * ) – Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της Βασιλικής Καρακώστα, μιας ιδιαίτερα καλής φωνής, την οποία έχει πάρει υπό την προστασία του ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Έτσι, όχι μόνο ανέλαβε την παραγωγή του δίσκου, αλλά συμμετείχε σε τραγούδι του και ουσιαστικά άφησε το στίγμα του σε όλα τα κομμάτια της «Σβούρας».
18. Tricky – Past Mistake ( * * * * , * ) – Εδώ και εβδομάδες, έχετε ενημερωθεί από την κριτική μας για το πόσο καλή είναι η επιστροφή του Tricky boy. Το “Past Mistake” είναι μια από τις σκοτεινές στιγμές του δίσκου, η οποία προσεγγίζει αρκετά το 2ο ομώνυμο album των Portishead.
19. Coldplay – Lost ( * * * * ) – Είναι σίγουρα ένα τραγούδι που ξεχωρίζει στο “Viva la Vida or Death and all his friends”, γιατί έχει ένα διαφορετικό αργό tempo, ιδιαίτερα solos και μια “ψυχεδελική” ατμόσφαιρα. Το συγκρότημα ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει νέο δίσκο στα τέλη του 2009, στον οποίο θα υπάρχει κι ένα τραγούδι – συνεργασία με την Kylie Minogue (“Lunar”).
20. Hold Steady – Sequestered in Memphis ( * * * * ) – Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από τον προπέρσινο τους δίσκο, αλλά σίγουρα είναι αρκετά καλός. Το album μπορείτε να ακούσετε
εδώ.



Glavegas - It's my own cheating heart that makes me cry

Δεν υπάρχουν σχόλια: