Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X


Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και τα πρώτα βήματα κάθε φθινοπώρου μοιραία προκαλούν μια μικρή μελαγχολία...Όσο και να γκρινιάζουμε όμως, η Αθήνα είναι όμορφη το Σεπτέμβρη και ένας βασικός λόγος είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας. Η αναμονή μέχρι να δούμε το πρόγραμμα, έπειτα η αναλυτική μελέτη του για να οργανωθούμε και να χωρέσουμε στο χρόνο μας όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες, οι αναπάντεχες συναντήσεις στην ουρά για τα εισιτήρια, ανάμεσα και μέσα στις προβολές, όλα αυτά έχουν συνδεθεί στο μυαλό μας με τα πρώτα δροσερά βραδάκια.

Φέτος το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, πραγματοποιείται από τις 17 ως τις 28 Σεπτεμβρίου, στις γνωστές μας αίθουσες Αττικόν & Απόλλων Cinemax Class (Σταδίου 19) και Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109 & Πανόρμου).

Τα τμήματα – ενότητες, τα περισσότερα οικεία από προηγούμενες χρονιές, που περιλαμβάνει είναι τα εξής:

  • Διαγωνιστικά Τμήματα: Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα - Μουσική & Φιλμ

  • Μουσική & Φιλμ εκτός συναγωνισμού

  • Ντοκιμαντέρ

  • Σινεμά Στα Όρια

  • Μετά τα Μεσάνυχτα

  • Πρεμιέρες

  • Μικρές Πρεμιέρες Ακμή

  • Ειδικές Προβολές
  • Πανόραμα και
  • Αφιερώματα,
    τα οποία φέτος αφορούν τις ανεξάρτητες ταινίες πολύ χαμηλού προϋπολογισμού (Do It Yourself), τις δημιουργίες της ιδιαίτερης Αργεντίνας σκηνοθέτιδος Albertine Carri, το σκοτεινό έργο του Jacques Tourneur στις δεκαετιές ’40 και ’50 και τον καυστικό animator Bill Plympton.

Το τμήμα Μουσική & Φιλμ, διαγωνιστικό και μη, περιλαμβάνει συνολικά 12 ταινίες για διάφορα γούστα. Με καθαρά προσωπικό κριτήριο επισημαίνω το Velvet Bus της Γκρατσιέλλας Κανέλλου, το οποίο παρουσιάζει την περιοδεία των ελληνικών αγγλόφωνων συγκροτημάτων My Wet Calvin, Victory Collapse, The Boy, The Callas σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα του περιοδικού Velvet.

Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ στοιχίζουν €6 και διατίθενται καθημερινά 11.00 – 20.30 και τα Σαββατοκύριακα 17.00 – 20.30 στα ταμεία του Αττικόν, του Απόλλωνα και του Δαναού. Εναλλακτικά, αν προλάβετε, μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες διαρκείας για 10 προβολές (€ 30) ή για 25 προβολές (€ 75).

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες του Φεστιβάλ
http://www.aiff.gr/, του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ http://www.cinemag.gr/ και του συμβούλου επικοινωνίας του φεστιβάλ http://www.artache.gr/

Καλές Προβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: