Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

gbal mix grill - Εβδομάδα 13 - 19/09/2008



1. Glasvegas – Go Square Go (*****) : Όπως αναμενόταν, το ομώνυμο album των Σκωτσέζων Glasvegas πήρε τη 2η θέση του UK Chart πίσω από τους ογκόλιθους Metallica. Το “Go Square Go” είναι το 1ο τραγούδι που κυκλοφόρησε ως single το συγκρότημα. Πιο συγκεκριμένα, από το 2000 οι Glasvegas έπαιζαν σε διάφορα clubs/bars της Γλασκώβης, ώσπου μια μέρα ένας φίλος τους μίλησε στον παραγωγό Alan Mc Gee για αυτούς. Ο τελευταίος δεν έδωσε καμία σημασία και ο φίλος τους ξαναπροσπάθησε αρκετές φορές να του μιλήσει. Τελικά, τον Οκτώβριο του 2006 το εν λόγω κομμάτι γίνεται το 1ο single του συγκροτήματος.

2. TV on the Radio – Family Tree (****,*) : Πολύ καλό το “Dear Science” των TV on the Radio, το οποίο κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα 22/09. Για το Λεωνίδα είναι ένας από τους 3 καλύτερους δίσκους της χρονιάς (προς το παρόν). Για μένα είναι σίγουρα μέσα στα 20 καλύτερα. Το “Family Tree” είναι μια από τις μελωδικές, ήρεμες και μακρόσυρτες - όσον αφορά τη διάρκεια – στιγμές του album. Όπως περίπου είναι το “Appalachian Springs” των Verve στο πρόσφατο δίσκο τους.

3. Of Montreal – Id Engager (****,*) : Πρόκειται για το νέο single των Αμερικάνων “Of Montreal” από τον επερχόμενο δίσκο τους “Skeletal Lamping”, ο οποίος κυκλοφορεί στις 21 του Οκτώβρη. Πολύ δυνατό, αλλά και μελωδικό single με πιασάρικο ρεφρέν, το οποίο σε κάποια σημεία μου φέρνει στο μυαλό τους “Cure”. Ακούστε το εδώ.

4. Thievery Corporation – Sound the alarm (****,*) : Πρόκειται για το τραγούδι που ανοίγει το νέο τους δίσκο “Radio Retaliation”, τον οποίο περιμένουμε την ερχόμενη Τρίτη. Αμέσως μετά θα ξέρετε και την άποψη μου πάνω σε αυτόν. Το τραγουδάκι πάντως είναι πολύ ωραίο, ακόμη κι αν είναι κόπια του ήχου τους από παλαιότερους δίσκους τους.

5. Lucinda Williams – Real Love (****,*) : Η 55-χρονη Lucinda Williams έχει προϊστορία στη μουσική από το 1979 και τόσα χρόνια κινείται στις παρυφές της folk, country & rock μουσικής. Το “Real Love” είναι το τραγούδι που ανοίγει το νέο της δίσκο “Little Honey”, ο οποίος βγαίνει στα δισκοπωλεία στις 14 του Οκτώβρη. Το τραγούδι διαθέτει super solo και ανήκει στο ύφος της μουσικής της Patti Smith.

6. Verve – Rather be (****,*) : Λέγεται ότι θα είναι το επόμενο single του “Forth”. Βασίζεται ακριβώς στη φόρμα του “Urban Hymns” και έχει γραφτεί από τον Richard Ashcroft. Ακούστε το όλο το δίσκο στη σελίδα του συγκροτήματος στο MySpace.

7. Kings of Leon – Use somebody (****,*) : Σήμερα κυκλοφορεί το πολύ καλό νέο album του οικογενειακού συγκροτήματος των 3 αδερφών και του ενός ξαδέρφου, των Kings of Leon. Ένα από τα τραγούδια που πιστεύω ότι θα γίνουν singles του “Only by the night” είναι το συγκεκριμένο τραγουδάκι, το οποίο θα έλεγα ότι μου θυμίζει αρκετά τις μελωδικές και δυνατές στιγμές των “Hold Steady”.

8. David Byrne & Brian Eno – Life is long (****,*) : Από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου μαζί βέβαια με το εξαιρετικό single “Strange Overtones”. Ύφος και ήχος από παλαιότερες δεκαετίες. Ιδιαίτερα χαρούμενο με ωραία μελωδία.

9. Glasvegas – Lonesome Swan (****,*) : Ο τραγουδιστής τους James Allan έχει γράψει και έχει κάνει την παραγωγή σε όλα τα τραγούδια του δίσκου μαζί με τον Rich Costey (έχει δουλέψει με τους Muse και Franz Ferdinand). Αυτό μπορείς να πεις ότι φαίνεται, μιας και η φωνή του Allan αναδεικνύεται ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου των Glasvegas.

10. TV on the Radio – Golden Age (****,*) : Οι κριτικές του ‘Dear Science” θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα καλές. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τα εξής : Q (5/5), The Observer (4/5), Rolling Stone (4/5), Planet Sound (9/10).

11. Kings Of Leon - Sex On Fire (****) : Στην κορυφή του UK Chart για αυτή την εβδομάδα. Σχετικά γρήγορο τραγούδι με πολύ καλό ρεφρέν. Το τραγούδι το ακούσαμε για πρώτη φορά στις 4 Αυγούστου στην εκπομπή του Zane Lowe στο BBC Radio 1. Μπορείτε να το ακούσετε στη σελίδα του συγκροτήματος.

12. Biffy Clyro – Mountains (****) : Απέκτησαν πολλούς οπαδούς μετά τον τελευταίο δίσκο τους και κυρίως λόγω των εξαιρετικών συναυλιών τους. Το “Mountains” είναι το νέο single τους, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο και έφτασε στο Νο 5 του UK Chart, φτάνοντας στην υψηλότερη θέση που έχει φτάσει τραγούδι τους. Ακούστε το εδώ.

13. The Cure – The Only One (Remix 4 By 30 Seconds To Mars) (****,*) : Λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, οι Cure κυκλοφόρησαν ένα νέο EP (“Hypnagogic States”), το οποίο περιέχει κατά κύριο λόγο remixes από τα 4 singles του νέου τους album.

14. Thievery Corporation – Radio Retaliation (****,*) : Οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού επιστρέφουν και δισκογραφικά και συναυλιακά στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο με τίτλο “Radio Retaliation” στις 23 του Σεπτέμβρη με το ομώνυμο τραγούδι (σε reggae ρυθμό) και το “Sound the alarm” να ξεχωρίζουν. Ακούστε μια προακρόαση του album εδώ.

15. Metallica - The Day That Never Comes (****,*) : Ήταν προφανές ότι θα έφταναν στην κορυφή και της Μ. Βρετανίας και των Η.Π.Α. με το 9ο album τους “Death Magnetic”. Άλλωστε, οι fans τους – που είναι ιδιαίτερα πολλοί σε όλο τον κόσμο – περίμεναν 5 χρόνια περίπου για αυτό.

16. Coldplay - Life In Technicolor (****,*) : Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ένας από τους 3 καλύτερους δίσκους της χρονιάς, ίσως ο καλύτερος. Αναμένω και το νέο των “Killers”, των “Razorlight” και αν βγει κάποιο άλλο πολύ ενδιαφέρον album για να οριστικοποιηθεί η Λίστα με τα καλύτερα του 2008.

17. tronik – Dodecyl Benzene (****) : Ο tronik είναι ο δικός μας “anima rerum”, ο οποίος διαθέτει στη σελίδα του στο MySpace, 4 τραγούδια του για ακρόαση. Το “Dodecyl Benzene δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια και φέτος βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο για να μπει σε μια νέα συλλογή ηλεκτρονικών ακουσμάτων, που κυκλοφορεί στα τέλη του μήνα από την VIM records και θα λέγεται “Radio Lunatica #1”. Τα κομμάτια του tronik μπορείτε να ακούσετε εδώ. Καλή επιτυχία Πάνο.

18. Verve - Appalachian Springs (*****) : Ακόμη κι αν ο τραγουδιστής τους Richard Ashcroft πρέπει να βγάλει άλλον ένα solo δίσκο, σύμφωνα με το συμβόλαιο του, αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει το μέλλον των Verve. Οι ίδιοι λένε για αυτό τα εξής : “All of us want to pursue this (continuing as The Verve). It's something that means a lot to all of us. ”

19. Razorlight – Wire to wire (****,*) : Το νέο album των Razorlight θα λέγεται “Slipway fires”, το οποίο περιμένουμε στις 3 Νοεμβρίου. Ως πρώτο single φιγουράρει το “Wire to wire”, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Zane Lowe στις 8 του Σεπτέμβρη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.

20. Keane – The Lovers are losing (****) : Στις 13 του Οκτώβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει το 3ο album των Keane με τίτλο “Perfect Symmetry” με πρώτο single το τραγούδι αυτό. Δεν αλλάζει το ύφος του συγκροτήματος, αν και μου θυμίζουν αρκετά τους Manic Street Preachers στο κομμάτι αυτό.



Άκουσε όλη τη Λίστα των παραπάνω επιλογών


Δεν υπάρχουν σχόλια: