Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η Madonna στην Αθήνα - 27/09/2008 - Φωτογραφίες - Videos


"Μπορεί να κλέβουν τη μουσική μου, δεν μπορούν να κλέβουν τα live μου..." Αυτά έλεγε η Madonna πριν λίγους μήνες όταν τη ρωτούσαν για το πως αισθάνεται που εκατομμύρια άνθρωποι δεν αγοράζουν το δίσκο της, αλλά τον κατεβάζουν από το Internet.

Η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο. Δεν μπορείς επ' ουδενί να κλέψεις την παράσταση της, γιατί και να την βιντεοσκοπήσεις, πάλι δε θα αποτυπώσεις πλήρως τον παλμό της.

Χθες βράδυ λοιπόν ολοκληρώθηκε ένα από τα μουσικά γεγονότα της χρονιάς. Όλες αυτές τις ημέρες ακούτε και βλέπετε σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα όλους τους ειδήμονες να μιλούν για τη μουσική και την προσωπική ζωή της Madonna. Προσωπικά, δηλώνω μη ειδήμονας και όχι οπαδός της Madonna. Δηλώνω ότι η Madonna για μένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής και ανήκει σε αυτούς που θα ήθελα να δω ζωντανά.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν :

Ώρα 19:45 : Η Robyn ανεβαίνει στην τεράστια σκηνή (σε ένα μικρό κομμάτι της βέβαια) κι εμείς μόλις μπαίναμε στο Στάδιο. Ένα ανάλαφρο μισαωράκι με μέτρια, έως αδιάφορα τραγουδάκια, εκτός βέβαια από το hit-άκι της "With every heartbeat".

Ώρα 20:30 : Η Robyn μας αποχαιρέτησε κι εμείς χαζεύαμε τον κόσμο αναμένοντας το κυρίως πιάτο. Οι κερκίδες ήταν ασφυχτικά γεμάτες, όπως θα δείτε στο παρακάτω video. Η Αρένα δεν ήταν γεμάτη, κάτι που με εντυπωσίασε, γιατί αν λάβουμε υπ' όψιν ότι η συναυλία ήταν sold out, άρα δεν κόπηκαν υπερβολικά πολλά εισιτήρια για την Αρένα, για να μην είναι πιεσμένα τα πράγματα!!! Μωρέ μπράβο...

Ώρα 21:25 : Τα φώτα κλείνουν και αρχίζει το video, που ανοίγει τις συναυλίες της Madonna. Τα πρώτα λόγια του "Candy Shop" άνοιξαν την όλη παράσταση.

(1) Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, το όλο set περιελάμβανε κατά κύριο λόγο τραγούδια από το νέο της δίσκο "Hard Candy" ("Heartbeat", "She's not me", "Miles away", "4 minutes", "Candy Shop", "Spanish lesson", "Give it to me", "Beat Goes on") και κάποιες κλασσικές επιτυχίες της από το παρελθόν στις οποίες και έγινε πανικός ("Vogue" (πολύ ενδιαφέρον mix με τη μουσική του "4 minutes"), "La isla bonita", "Hung up", "Music", "Like a prayer"). Όλα τα τραγούδια της ήταν απίστευτα καλά μιξαρισμένα και πραγματικά θεωρώ ότι θα μπορούσε να βγάλει ένα album από την περιοδεία της, το οποίο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Προσοχή όμως : Η όλη μουσική ήταν μιξαρισμένη με πολλά beats. Μην έχετε στο μυαλό σας τη Madonna των 80s.

(2) Όλο το χθεσινό live θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ως μια μουσική παράσταση. Η ίδια άλλαζε συνέχεια ρούχα και χτένισμα και κάθε τραγούδι ήταν ένα ξεχωριστό θέμα, το οποίο είχε δουλευτεί πολύ καλά με τους χορευτές, που ήταν συνέχεια στη σκηνή και με τα εφέ, τα οποία ήταν εκπληκτικά! Με τη χρήση του εξοπλισμού που είχε στη συναυλία της η Madonna, δεν ήξερες πραγματικά κάθε φορά που ήταν :

  • τη μια έβγαινε με την πολυθρόνα της (στην έναρξη του live),
  • την άλλη φορά έβγαινε με τη Rolls Royce της μπροστά από τη σκηνή,
  • την άλλη έκανε σχοινάκι σα μικρό κοριτσάκι,
  • την άλλη παρουσίαζε διαφορετικές πτυχές του εαυτού της στο "She's not me", φιλώντας στο στόμα τη μια χορεύτρια, που παρίστανε τη νύφη,
  • την άλλη έπαιζε με το κοινό και τη φωνή της καλώντας τον κόσμο να τραγουδάει μαζί της,
  • την άλλη έβγαινε από ένα πολυμορφικό "ασανσερ" στο κέντρο του διαδρόμου, ο οποίος ήταν μέσα στο κοινό και
  • την άλλη έπαιρνε την κιθάρα της και τη γρατζούνιζε, κάνοντας το κλασσικό σήμα των heavy-metal-άδων με τα δάχτυλα της.

Στο κομμάτι αυτό πιστεύω ότι μας αντάμειψε όλους!!!

(3) Φωνητικά δεν περίμενα κάτι το ιδιαίτερο από τη Madonna. Στο όλο show έκανε πραγματικά ότι ήθελε. Όποτε ήθελε τραγουδούσε πολύ ωραία (π.χ. στο "Miles Away" μόνη της με μια κιθάρα), όποτε ήθελε φώναζε, φάλτσαρε... Παρ' όλα αυτά, δεν είχα προσδοκίες από τη φωνητική ερμηνεία της.

(4) Οργανωτικά, θα έλεγα ότι ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες, που έχω παρακολουθήσει. Δεν ξέρω αν δημιουργήθηκαν προβλήματα σε άλλες θύρες ή στην αρένα, αλλά προσωπικά δε λυπήθηκα τα λεφτάκια μου από την εξυπηρέτηση που είχα. Επιπλέον, στα "συν" μπαίνει και το γεγονός ότι στην Αρένα και στα 2 pitch δεν ήταν ο ένας πάνω στον άλλο και τα εισιτήρια, που κυκλοφόρησαν έδιναν μια μεγάλη άνεση χώρου στον κόσμο.



Τα highlights της βραδιάς :
  • στα "La isla bonita", "Vogue", "Like a prayer", "Hung up" και "4 minutes" έγινε χαμός από το κοινό.
  • πολύ όμορφα τα εφέ με τη βροχή και κυρίως η στιγμή που καταλάβαμε όλοι ότι από το πουθενά η Madonna εμφανίστηκε στη σκηνή πάνω σε ένα πιάνο.
  • Η παρουσίαση των πτυχών του εαυτού της στο "She's not me", τις οποίες παρίσταναν διάφορες χορεύτριες και το "γλωσσόφιλο" σε μια από αυτές.
  • Η απίστευτη κινητικότητα της Madonna - Πραγματικά δε σταμάτησε να χορεύει!

Άλλη άποψη :

Στέλλα : Παρόλο που δεν εντυπωσιάζομαι από εφέ και υπερπαραγωγές, το χθεσινό show πραγματικά με άφησε άφωνη! Πέρασα πολλές στιγμές απλώς χαζεύοντας στα video wall.Όσο για την ίδια, πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να την παρακολουθεί συνειδητοποιώντας ξαφνικά ότι είχαν ανέβει στη σκηνή καμιά δεκαριά χορευτές ή είχαν αλλάξει όλα τα σκηνικά χωρίς να πάρω είδηση, όση ώρα την κοίταζα σαν χαζή.

Είχε φοβερή ενέργεια και αν θεωρήσει κανείς τη χθεσινή βραδιά περισσότερο πάρτυ παρά συναυλία, δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να έμεινε κάποιος παραπονεμένος...Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι θα ήθελα περισσότερο χορό, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μείναμε όρθιοι περισσότερη ώρα και δεν συμμετείχαμε πιο ενεργά. Ίσως οφείλεται στον σχετικά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των θεατών που περίμεναν τραγουδάκια από τα 80s που θα τα άκουγαν παιγμένα όπως τότε.Εγώ πάντως έφυγα ενθουσιασμένη!!

Ώρα 23:18 : Game Over χωρίς encore και με πολλά χειροκροτήματα.



Videos που περιέχουν σκηνές από πολλά τραγούδια της βραδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: