Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Τα καλούδια της ώρας

(1) Άκουσε παρακάτω το νέο super single των “Killers” – “Human”, το οποίο σίγουρα θα κάνει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το κομμάτι έχει στοιχεία από Pet Shop Boys και είναι βασισμένο στη φόρμα του χορευτικού remix του “Mr. Brightside”, το οποίο είχε κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο.



(2) Άκουσε παρακάτω τα 2 πολύ καλά νέα τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη «Απόψε» και «Ο δρόμος σου είσαι εσύ». Θα σας αρέσουν σίγουρα (αν είστε fans του είδους). Τα τραγούδια αυτά τα έχει ερμηνεύσει ζωντανά σε συναυλίες του. Αυτό το διάστημα είναι στο studio και περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα (μάλλον) τη νέα του δουλειά.

(3) Δημιούργησε το δικό σου remix στο “Reckoner” των Radiohead και μπες στο διαγωνισμό τους για την επιλογή του καλύτερου remix. Το καλύτερο θα επιλεγεί από τους fans του συγκροτήματος, οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίζουν αυτό που τους αρέσει. Ακούστε παρακάτω το remix του Βρετανού dj και παραγωγού James Holden, το οποίο είναι 3ο στην ψηφοφορία, προς το παρόν :

(4) Άκουσε το νέο single των “Kaiser Chiefs” με τίτλο “ Never Miss A Beat”, το οποίο κυκλοφορεί στις 6 του Οκτώβρη, 2 εβδομάδες ακριβώς πριν την κυκλοφορία του νέου τους album “Off with their heads”, το οποίο και αναμένουμε να ακούσουμε ζωντανά – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στη συναυλία του MTV Greece στις 5 Οκτωβρίου πριν τους R.E.M. στο Καλλιμάρμαρο.

(5) Δες τα 3 πολύ καλά videos του Αφιερώματος του XFM στους R.E.M. τους οποίους περιμένουμε πως και πώς να έρθουν στην Ελλαδίτσα μας. Δες τα εδώ.

(6) Οι “Anthony & the Johnsons” κυκλοφορούν ένα νέο EP με τίτλο “Another World” στις 7 Οκτωβρίου. Ο νέος δίσκος τους θα λέγεται “The crying light” και αναμένεται στον ερχόμενο Ιανουάριο του 2009. Άκουσε παρακάτω το ομώνυμο τραγούδι του “Another World”, το οποίο είναι αρκετά ήρεμο, χωρίς να μου πει κάτι παραπάνω :


(7) Στις 14 Οκτωβρίου βγαίνει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της Βρετανίας κι άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (δεν είδα κάτι για Ελλάδα…) η ταινία 'Arctic Monkeys at The Apollo', η οποία παρουσιάζει την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Manchester Apollo. Δείτε εδώ το trailer της ταινίας και πληροφορίες για τα τραγούδια και όλο το show, που θα περιέχει η ταινία.

(8) Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα, τα οποία έχουν από μόνα τους μουσική για κινηματογράφο. Στα τέλη του περασμένου Ιούλη, οι Tindersticks ολοκλήρωσαν το soundtrack της ταινίας του Claire Denis ‘35 Rhums’, η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και πήρε καλά σχόλια. Ακούστε το τραγούδι τους που κλείνει την ταινία
εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: