Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Glasvegas - Glasvegas : Το συγκρότημα των singles



Το συγκρότημα : Glasvegas
Το ύφος μουσικής : pop/rock
Ο δίσκος : Glasvegas (25/08/2008)
Το single : “Geraldine”, “Daddy’s gone”
Ξεχωρίζουν : “Flowers and Football Tops”, “It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry”, “Lonesome Swan”, “Go Square Go”, “Polmont on My Mind”.

Για την ιστορία :

Ακόμη κι αν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα singles τους από τον Οκτώβρη του 2006, η ιστορία του συγκροτήματος από τη Γλασκώβη ξεκινάει από το 2000. Ήδη έχουν βγάλει 5 singles, τα οποία δημιούργησαν εξαιρετικές προσδοκίες για το ντεμπούτο album τους. Την περασμένη Δευτέρα, τα δισκοπωλεία είχαν και τους Glasvegas στα ράφια τους και τρίβουν τα χέρια τους για αυτό, μιας και οι πωλήσεις του δίσκου είναι πολύ καλές. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη ήταν στο Νο 1 του UK Chart, αλλά μάλλον θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση μετά τον Metallicό σίφουνα του ‘Death Magnetic”.

Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του δίσκου :

–Ο δίσκος περιέχει τα 5 εξαιρετικά singles του συγκροτήματος, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα 5 δημιουργούν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα.
-Οι Glasvegas διαθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συγκροτήματος, που θέλει να πετύχει, δηλαδή : Ιδιαίτερα φωνητικά - ξεχωριστό ύφος στη μουσική τους - είναι αναγνωρίσιμη η μουσική τους, ακόμη κι αν μπορεί να μοιάζουν με άλλα συγκροτήματα/καλλιτέχνες (πείτε μου ένα νέο συγκρότημα, που δε μοιάζει με κάποιο παλαιότερο...).
-Τα τραγούδια τους διαθέτουν όμορφες – ταξιδιάρικες μελωδίες, που σου μένουν και μετά από κάποια ακούσματα τις σιγοτραγουδάς, χωρίς να το καταλαβαίνεις.
-Υπάρχουν συνεχώς εναλλαγές ανάμεσα στις δυναμικές και τις πιο ήρεμες στιγμές.
-Το album θα είναι σίγουρα μέσα στα 5 καλύτερα της χρονιάς για πολλές μουσικές Λίστες!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένω τα επόμενα βήματα τους και αναρωτιέμαι πραγματικά αν θα είναι το συγκρότημα τους ενός album ή θα διαθέτουν αξιόλογη συνέχεια. Η Γλασκώβη πάντως μας έχει συνηθίσει σε καλές πορείες των συγκροτημάτων της. Για να δούμε...

Τα αστέρια :

1. Flowers and Football Tops (* * * * *)
2. Geraldine (* * * * *)
3. It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry (* * * * *)
4. Lonesome Swan (* * * * *)
5. Go Square Go (* * * * , *)
6. Polmont on My Mind (* * * * , *)
7. Daddy's Gone (* * * * *)
8. Stabbed (* * * *)
9. S.A.D. Light (* * * * , *)
10.Ice Cream Van (* * * *)

Το νουμεράκι μας : 9,3/10

Κριτικές Δίσκου : The Guardian (4/5), N.M.E. (9/10), The Observer (5/5), Q (4/5), The Times (4/5), Uncut (3/5).

Επίσημο site των Verve




Δεν υπάρχουν σχόλια: