Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

gbal mix grill - Εβδομάδα 20 - 26/09/2008


1. The Killers - Human (*****) : Κατ’ αρχάς, μόνο και μόνο που έμαθα ότι την περασμένη Δευτέρα θα κυκλοφορούσε το νέο τους single, οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες. Μετά από 2 δίσκους, που έχουν μπει μέσα στα 5 καλύτερα της αντίστοιχης χρονιάς, που κυκλοφόρησαν, οι Killers επιστρέφουν μέσα στο Νοέμβρη με το καινούργιο album τους “Day & Age”. Ο προάγγελος του δίσκου είναι το single τους “Human”, το οποίο είναι ένα χορευτικό hit με πιασάρικο ρεφρέν, το οποίο όπως καταλαβαίνετε θα λιώσει στο παίξιμο στα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο. Αυτό βέβαια δε μειώνει την αξία του… Ίσα, ίσα μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη προσμονή για το album.

2. Thievery Corporation – The Forgotten People (*****) : Απίστευτο beat αυτό το τραγούδι!!! Βασισμένο στις μουσικές της Ανατολής, με super tempo, το “Forgotten People” πιστεύω ότι θα «φορεθεί» πολύ φέτος στα διάφορα café, bars κλπ. Πολύ χαρούμενο και ανεβαστικό instrumental κομμάτι.

3. Αλκίνοος Ιωαννίδης – Ο δρόμος σου είσαι εσύ (****,*) : Αυτές τις ημέρες λέγεται ότι ετοιμάζει το νέο του δίσκο, ο οποίος αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα. Έχω ακούσει 3 νέα κομμάτια του Αλκίνοου από ζωντανές εμφανίσεις του και ξεχωρίζω το συγκεκριμένο τραγουδάκι, το οποίο είναι μεν στο κλασσικό ύφος του Ιωαννίδη, αλλά περιέχει σε κάποια σημεία φωνητικά του, που είναι σίγουρα επηρεασμένα από τον Thom Yorke των Radiohead. Άκουσε το εδώ.

4. Ελεονόρα Ζουγανέλη - Έλα (****,*) : Η μουσική ανήκει στη Sunny Baltzi και το Δημήτρη Κασιούρα. Οι στίχοι είναι της Sunny και η ερμηνεία στην κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη, την Ελεονόρα. Super φωνητικά σε ένα πολύ δυνατό τραγούδι, με τη στόφα της ραδιοφωνικής επιτυχίας, το οποίο βρίσκεται στο ντεμπούτο της Ελεονόρας Ζουγανέλη. Άκουσε το εδώ.

5. The Last Shadow Puppets – Meeting place (****,*) : Όσο κι αν δε με εντυπωσίασε το ντεμπούτο των “Last Shadow Puppets”, όσο το ακούω περισσότερο, τόσο ανακαλύπτω νέα μικρά διαμάντια σε αυτό. Το “Meeting Place” θα μπορούσε να είναι τραγούδι του Richard Hawley με τον ιδιαίτερο λυρισμό, τις μελωδίες, τα βιολιά του και το ξεχωριστό – ρομαντικό ρεφρέν του.

6. Of Montreal – Id Engager (****,*) : Ο τραγουδιστής τους Kevin Barnes είπε τα εξής για το νέο τους album, το οποίο αναμένεται στις 21 του Οκτώβρη : "This record is my attempt to bring all of my puzzling, contradicting, disturbing, humorous...fantasies, ruminations and observations to the surface, so that I can better dissect and understand their reason for being in my head. Hence the title, Skeletal Lamping. Lamping is the name of a rather dreadful hunting technique where, hunters go into the forest at night, flood an area in light, then shoot, or capture, the animals as they panic and run from their hiding places."

7. Glasvegas – Go Square Go (*****) : Την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, το ομώνυμο ντεμπούτο των Glasvegas πούλησε 56.000 κόπιες, ένα νούμερο που στην εποχή μας – λόγω του συνεχούς downloading – είναι σχετικά μεγάλο και για αυτό έφτασε στη 2η θέση του UK Chart, πίσω από τους Metallica.

8. TV on the Radio – Crying (****,*) : Πολύ μα πολύ ενδιαφέρον το album των TV on the Radio. Το “Crying” είναι μέσα στα 5 τραγούδια που ξεχωρίζω από το “Dear Science”. Οι κριτικές του δίσκου από τον Τύπο είναι διθυραμβικές και σίγουρα θα είναι πολύ ψηλά στις Λίστες με τα Καλύτερα της χρονιάς για κάθε μουσικό έντυπο.

9. Kaiser Chiefs – Never miss a beat (****,*) : Αυτό το τραγουδάκι θα είμαστε τυχεροί να το ακούσουμε ζωντανά πρώτοι στην Ελλάδα, από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Η Αθήνα και η γιορτή του MTV στο Καλλιμάρμαρο την επόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου είναι αρχή της Φθινοπωρινής περιοδείας του συγκροτήματος, με αφορμή το νέο τους album “Off with their heads”, το οποίο κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου.

10. Kings Of Leon - Sex On Fire (****,*) : Παραμένει στην 1η θέση του UK Chart για 2η συνεχή εβδομάδα. Ήδη κάνει μεγάλη επιτυχία στο Ελληνικό ραδιόφωνο και την αξίζει να ‘στε σίγουροι. Μπορείτε να το ακούσετε στη σελίδα του συγκροτήματος.

11. Verve – Rather be (****,*) : Λέγεται ότι θα είναι το επόμενο single του “Forth”. Βασίζεται ακριβώς στη φόρμα του “Urban Hymns” και έχει γραφτεί από τον Richard Ashcroft. Ακούστε το όλο το δίσκο στη σελίδα του συγκροτήματος στο MySpace.

12. TV on the Radio – Family Tree (****,*) : Πολύ καλό το “Dear Science” των TV on the Radio, το οποίο κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα 22/09. Για το Λεωνίδα είναι ένας από τους 3 καλύτερους δίσκους της χρονιάς (προς το παρόν). Για μένα είναι σίγουρα μέσα στα 20 καλύτερα. Το “Family Tree” είναι μια από τις μελωδικές, ήρεμες και μακρόσυρτες - όσον αφορά τη διάρκεια – στιγμές του album. Όπως περίπου είναι το “Appalachian Springs” των Verve στο πρόσφατο δίσκο τους.

13. Thievery Corporation – Sound the alarm (****,*) : Οι Thievery Corporation μπορεί να είναι αγαπημένοι στην Ελλάδα, αλλά μη φανταστείτε ότι το ίδιο γίνεται σε όλο τον κόσμο. Το “Radio Retaliation” κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη και περιέχει στίχους με ιδιαίτερο το πολιτικό στοιχείο σε αυτούς. Ακούστε μια προακρόαση του album εδώ.

14. Lucinda Williams – Real Love (****,*) : Η 55-χρονη Lucinda Williams έχει προϊστορία στη μουσική από το 1979 και τόσα χρόνια κινείται στις παρυφές της folk, country & rock μουσικής. Το “Real Love” είναι το τραγούδι που ανοίγει το νέο της δίσκο “Little Honey”, ο οποίος βγαίνει στα δισκοπωλεία στις 14 του Οκτώβρη. Το τραγούδι διαθέτει super solo και ανήκει στο ύφος της μουσικής της Patti Smith.

15. Kings of Leon – Use somebody (****,*) : Ένα από τα τραγούδια που πιστεύω ότι θα γίνουν singles του “Only by the night” είναι το συγκεκριμένο τραγουδάκι, το οποίο θα έλεγα ότι μου θυμίζει αρκετά τις μελωδικές και δυνατές στιγμές των “Hold Steady”.

16. David Byrne & Brian Eno – Life is long (****,*) : Από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου μαζί βέβαια με το εξαιρετικό single “Strange Overtones”. Ύφος και ήχος από παλαιότερες δεκαετίες. Ιδιαίτερα χαρούμενο με ωραία μελωδία.

17. Glasvegas – Lonesome Swan (****,*) : Ο τραγουδιστής τους James Allan έχει γράψει και έχει κάνει την παραγωγή σε όλα τα τραγούδια του δίσκου μαζί με τον Rich Costey (έχει δουλέψει με τους Muse και Franz Ferdinand). Αυτό μπορείς να πεις ότι φαίνεται, μιας και η φωνή του Allan αναδεικνύεται ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου των Glasvegas.

18. Biffy Clyro – Mountains (****) : Απέκτησαν πολλούς οπαδούς μετά τον τελευταίο δίσκο τους και κυρίως λόγω των εξαιρετικών συναυλιών τους. Το “Mountains” είναι το νέο single τους, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο και έφτασε στο Νο 5 του UK Chart, φτάνοντας στην υψηλότερη θέση που έχει φτάσει τραγούδι τους. Ακούστε το εδώ.

19. The Cure – The Only One (Remix 4 By 30 Seconds To Mars) (****,*) : Λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, οι Cure κυκλοφόρησαν ένα νέο EP (“Hypnagogic States”), το οποίο περιέχει κατά κύριο λόγο remixes από τα 4 singles του νέου τους album.

20. Metallica - The Day That Never Comes (****,*) : Ήταν προφανές ότι θα παρέμεναν στην κορυφή και της Μ. Βρετανίας και των Η.Π.Α. για 2η συνεχόμενη εβδομάδα με το 9ο album τους “Death Magnetic”. Άλλωστε, οι fans τους – που είναι ιδιαίτερα πολλοί σε όλο τον κόσμο – περίμεναν 5 χρόνια περίπου για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: