Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ψυλλο-λόγια ιτς α σέιμ(δε ριτερν)


Μπορεί οι ολυμπιακοί να έφυγαν μαζί με τις διακοπές μας αλλά το πρωτάθλημα της superleague(τα βαρύγδουπα ονόματα θα μας φάνε τρομάρα μας…)ξεκίνησε και μύρισε φθινόπωρο.Αν και με τις «επιτυχίες» των ομάδων μας μάλλον μύρισε χειμώνας. Το ξεκίνησα όμως γρήγορα το κειμενάκι και θα χάσω τον οιρμό μου! Πάμε λοιπόν σιγά-σιγά να κάνουμε μια ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων του Αυγούστου αλλά και να ρίξουμε μια ματιά στο τι θα ακολουθήσει το Σεπτέμβρη.

Δε θυμάμαι τι είχα φάει στο προηγούμενο άρθρο όταν έλεγα ότι η επιτυχία από την αποτυχία είναι ένα τσιγάρο δρόμος και αναφερόμουν στην Ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπούσε(όσοι πρόλαβαν γιατί μερικοί επέστρεψαν γρήγορα)στην ολυμπιάδα της Κίνας. Παράπονο δεν έχουμε γιατί πήραμε το χρυσό στη ντόπα.Δεκαπέντε αθλητές μας βρήκαν με ουσίες.Ευτυχώς που υπήρχε και η Βουλγαρία με έντεκα και είχαμε συναγωνισμό! Το ερώτημα βέβαια είναι ένα.Όλοι οι άλλοι έπιναν νερό και έτρωγαν ψωμάκι; Τα οκτώ χρυσά του Phelps και τα τρία παγκόσμια του Bolt με νουνού έγιναν;Ναι-ναι ξέρω ο Phelps έχει μεγαλύτερα πνευμόνια από τον κανονικό άνθρωπο. Κι ο Κεντέρης είχε μικρότερο το ένα πόδι από το άλλο αλλά το φάγανε το παληκάρι. Για τον απόγονο του Bob Marley το μόνο που έχω να πω είναι ότι όλα μου φάνηκαν…φυσιολογικά. Κόντρα άνεμοι,άνοιγμα χεριών για πανηγύρια δέκα μέτρα πριν το τέλος και τα εκατό μέτρα δεν ήταν το καλό του αγώνισμα… Ρε ήμαρτον ρε! Ούτε τα καλύτερα άλογα του Ψωμιάδη(βλέπε αγαπούλα)δεν τρέχουν έτσι!

Από την άλλη μεριά έχεις την Isinbayeva,τον θηλυκό τσάρο,να κάνει κάθε φορά και ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα εκατοστό!Λες και έιναι αυτοκίνητο με…κόφτη!!!Πήδα κοπέλα μου όσο πιο ψηλά μπορείς κι άσε τα κλάματα κάθε λίγο και λιγάκι.Έτσι όπως το πάει με τα κροκοδείλια δάκρυα η lacoste θα γίνει ισόβιος σπόνσορας… Γενικά πλέον για τη διοργάνωση αυτή τα λόγια είναι περιττά.Ας τα αφήσουν όλα ελεύθερα να δούμε που μπορεί ο «άνθρωπος» να…φτάσει.Τελικά για το μόνο που απογοητεύτηκα ήταν για το ότι δεν πήρε μετάλλιο η ομάδα μπάσκετ μας.Για όλους τους υπόλοιπους χάρηκα είτε πήραν μετάλλιο είτε δεν τα κατάφεραν και πλασαρίστηκαν σε κάποια θέση εκτός βάθρου.

Αυτά μέχρι τα μέσα Αυγούστου γιατί μετά είχαμε τα προκριματικά των ομάδων μας στας Ευρώπας.Εκτός από το βάζελο που φάνηκε συνεπής όλοι οι υπόλοιποι έγιναν η χαρά της Κύπρου εκτός από τον πολεμιστή του βορρά που τον γλέντησε μια ομάδα που δε θυμάμαι(ή μάλλον δε θέλω να θυμάμαι)ούτε το όνομα της ούτε την καταγωγή της! Αθάνατο Ελληνικό ποδόσφαιρο…Ο πιο μεγάλος μάγκας υφυπουργός αθλητισμού θα είναι αυτός που θα κλείσει τα σύνορα και θα πει: «τέλος στους περιοδεύοντας θιάσους»!Όχι άλλο κάρβουνο επιτέλους.

Είχαμε όμως πρεμιέρα και στο πρωτάθλημα όπου το πρώτο πιάτο ήταν μια από τα ίδια.Χαρές στον έφηβο για την ανατροπή-ενθουσιασμός στον Αστέρα για την εμφάνιση.Δικαίωση του Δώνη και του κοντού-γκρίνια για την έπαρση στο τριφύλλι. Αέρα για πρωτάθλημα στο δικέφαλο του βορρά-τρώγονται με τις σάρκες τους στο φίδι.Σοβαρό και συγκεντρωμένο το ερπετό-δεν έγινε και τίποτα για τα σαράντα παληκάρια. Γκρίνια στους πάνθηρες και παραιτήσεις-χαρές στους ακρίτες για την…απόδοση(ο θεός να την κάνει). Σούζα το αλογάκι και αισιοδοξία-κατήφεια στη Φυλή και προβληματισμός.Πίκρα στους ακρίτες β-μαντινάδες χαράς στους Κρητικούς. Ζούγκλα(κυριολεκτικά και μεταφορικά) στο γηραιό-ποντιακοί χοροί στα Σέρρας.Και οι αθλητικές εφημερίδες(δεκαοκτώ ζωή να ’χουνε)το χαβά τους.Μέγας ο Diogo,λίγος ο Zilberto, μετρ ο Santos…και πάει λέγοντας!!Πλέον έχουμε και τέσσερα αθλητικά ραδιόφωνα στην Αθήνα και έχουμε…χάσει τη μπάλα.Το προνόμιο με τους πολλούς αθλητικούς σταθμούς το είχε μέχρι πέρυσι η Θεσσαλονίκη.Τώρα και στην Αθήνα…Θα κουρκουτιάσει το μυαλό μας!Έτσι για να γουστάρουμε.Θα φάει η μύγα ίντριγκα και το κουνούπι φήμες!!

Υ.Γ. στα υπόλοιπα σπορ επικρατεί ηρεμία…


Monie Love - It's A Shame

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

De se katalabainw re megale.Epeidi oi dikoi mas pernan ousies simainei oti kai oloi oi alloi kanoun ta idia?Allwste autoi pou anafereis einai pagosmiou embelias onomata.Tespa.
Erpeto otan les enoeis ton Ari?Mipws ksereis oti einai ubristiko ki etsi mas fwnazoun oi akatanomastoi tis thessalonikis???Esu ti omada upostirizeis?Alla ti lew.Gia na les gia athina kanas gauros h' bazelos tha eisai...ta gnwsta!Kalo pantws tha itan na milas me megalutero sebasmo gia tis omades pou de "goustareis"

gbal είπε...

Πλάκα κάνει φίλε μου ο Ψύλλος... :)Άλλωστε, σε όλο του το άρθρο το κάνει. Δεν είναι ότι δε σέβεται κάποια ομάδα.

Όσον αφορά τους αθλητές με αναβολικά, θα σου πω μόνο το εξής: Οι παγκοσμίου φήμης παίκτες του NBA δε δέχονται αντιντόπινγκ control... Αυτό βέβαια , δε μειώνει τις χαζομάρες των δικών μας αθλητών.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που το λες και το ξανασκεφτομαι φιλε μου ανωνυμε εχεις δικιο...Ολοι οι αλλοι ειναι καθαροι και μονο οι δικοι μας ειναι βρωμικοι...Αληθεια οι Αμερικανοι γιατι δεν ελεγχονται απο την WADA και εχουν δικο τους οργανισμο που τους ελεγχει?Επειδη ειναι παγκοσμιου εμβελειας ονοματα?

zouglos

ψύλλος είπε...

Φίλε μου ανώνυμε-αριανέ-καρντάσι.Η άποψή μου είναι συκεκριμένη και δεν αλλάζει όσον αφορά το θέμα της ντόπας.Με νερό και μακαρόνια ρεκόρ αυτού του είδους γιοκ...Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία και έτσι απλά ρίχνω λάσπη σε ανθρώπους που θα πρέπει να μου αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες".Σε καμιά δεκαριά χρόνια όμως και αν ζω θα μάθουμε τις παρενέργειες(αν θα υπάρχουν)και τότε θα δούμε ποιος είχε δίκιο και ποιος "έτρωγε αμέριμνος καρύδια κάτω από το δέντρο"!!
Όσον αφορά τις ομάδε και τις οπάδικές μου προτημίσεις έπεσεσ διάνα.Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις...
Να ξέρεις πάντως ότι όσο θα μεγαλώνεις τόσο θα καταλαβαίνεις ότι οι ομάδες δε μας "θρέφουν".Καλό λοιπόν θα είναι να κάνουμε χαβαλέ γιατί αυτό όντως έχει νόημα.
Υ.Γ. αν δεν κάνω λάθος σας φωνάζουν σκουλίκια.Άρα θα έπρεπε να καταλάβεις ότι χρησιμοποιώ μια πολύ πιο ήπια λέξη.