Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Φεστιβάλ Υμηττού, Χάρις Αλεξίου, Μπάμπης Στόκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη - Οδηγίες για τη σωστή οργάνωση ενός Φεστιβάλ.


Το περασμένο Σάββατο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου, του Μπάμπη Στόκα και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στο Θέτρο Βράχων στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Υμηττού". Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η συναυλία ματαιώθηκε και έγινε χθες Πέμπτη 25/09.

Το βράδυ που πέρασε ήταν εκεί η Ελένη Πετροπουλέα, η οποία και μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, σχετικά με όσα έγιναν χθες βράδυ και την ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση της.

Έτσι, για να παίρνουμε μια ιδέα από τι εστί οργάνωση Ελληνικού Φεστιβάλ :

"Ήμουν από εκείνους που δεν θα έδινα χρήματα κι μάλιστα στην μαύρη για να δω την Madonna να κινείται επί σκηνής , αν και καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους τόσοι συμπολίτες μας τα έδωσαν. Εγώ προτίμησα να δω την εγχώρια απόλυτη κατά την γνώμη μου και όχι μόνο Χαρούλα. Και εδώ έρχεται το μεγάλο λάθος. Δεν μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω ποιος διοργανώνει την συναυλία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Δεν φαντάστηκα ότι ο Δήμος Υμηττού όπως και κάθε άλλη έκφανση του ευνομούμενου αυτού κράτους δεν θα με κάλυπτε και θα με αντιμετώπιζε χειρότερα και από ζώο.

Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 20/9 στις 9 και λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Πέμπτη 25/9 στις 9 .Ξεκίνησε με τους Muvrini ,ένα συγκρότημα από την Κορσική ,το οποίο αν και σε κάποιους από εμάς δεν έλεγε τίποτε τους σεβαστήκαμε να μας λένε ιστορίες από τον παππού τους και με μεταφραστή να πιάσουμε ψιλή κουβεντούλα με έναν ουρανό ο οποίος φόρτωνε. Είπαν 5 κομμάτια ,χειροκροτήσαμε και κατέβηκαν.

Περιμέναμε 5 λεπτά να αλλάξουν οι μουσικοί κλπ και βγαίνει η Μπάμπαλη όπου λέει μόνη της 2 τραγούδια. Βγαίνει και ο Στόκας και λένε μαζί άλλα δύο. Ο ουρανός φόρτωνε και ήδη τα πρώτα τηλ από όλη την Αθήνα άρχισαν να πέφτουν γιατί σε άλλες περιοχές ήδη γινόταν χαμός. Αρχισε μια σχετική ανησυχία και ο Στόκας άρον-άρον (νομίζω ότι είπε και 2 τραγούδια μόνος του) κατεβαίνει. Ανεβαίνει η Χαρούλα με τις πρώτες σταγόνες στα κεφάλια μας και με ομπρέλα λέει το πρώτο τραγούδι, αντε και το μισό δεύτερο όπου άρχισε ο χαμός και το διέλυσε, λέγοντας πως είναι η τελευταία συναυλία για φέτος το καλοκαίρι.

Η Χαρούλα όταν κάποιοι φώναξαν για τα χρήματά τους είπε ΄κι εγώ το ίδιο θα έλεγα βρε παιδιά αλλά το φεστιβάλ επέμενε να γίνει η συναυλία '. Εδω να σημειώσω ότι διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο μη εξαιρετέος Παρασκευάς Καρασούλος.

Μια πρόχειρη εκτίμηση για τον κόσμο είναι για 5000 ανθρώπους αλλά δεν είμαι καλή σε αυτά.

Το αποκορύφωμα είναι ότι όλοι αυτοί έφυγαν με τις ομπρελίτσες τους και εμείς τα ζώα σαν πρόβατα και μάλιστα βρεγμένα περιμέναμε στην βροχή για να πάμε στα αυτοκίνητα και μετά βρεγμένοι ως το βρακί μετά συγχωρήσεως περιμέναμε άλλη μισή ώρα να φύγουμε γιατί είχαν εξαφανιστεί όλοι οι παρκαδόροι. Εννοείται καμία συζήτηση πουθενά για χρήματα ή επανάληψη της συναυλίας. Μόνο η Χαρούλα μας προέτρεψε να πάμε στην συναυλία που θα δώσουν γιατην μονάδα απεξάρτησης 'ΑΤΡΑΠΟΣ' στην Νίκαια."

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τη στιγμή που ξεκίνησε το Φεστιβάλ θα ήταν δύσκολο να ξαναγίνει η όλη συναυλία άλλη μέρα και ώρα. Θα μπορούσε να γίνει αν συμφωνούσαν και οι καλλιτέχνες και δεν αξίωναν επιπλέον χρήματα, από αυτά που ήδη είχαν συμφωνηθεί. Το λέω αυτό, γιατί δύσκολα θα έδινε άλλα τόσα χρήματα ο οποιοσδήποτε διοργανωτής. Επιπλέον, θα μπορούσαν να επιστραφούν τα χρήματα όλων των ανθρώπων, που ήταν χθες βράδυ στο Φεστιβάλ, αν και οι καλλιτέχνες δεν πληρωνόντουσαν για αυτή την ημιτελή συναυλία. Βέβαια σε όλα αυτά παίζουν συμβόλαια, συμφωνίες κλπ

Όμως, πιστεύω ότι κανένα πρόβλημα δε θα είχε δημιουργηθεί αν ο Δήμος είχε ενημερωθεί για τον καιρό της χθεσινής βραδιάς και ανέβαλλε για 2η φορά τη συναυλία πριν καν αρχίσει.

Κάποιες φορές, καλό είναι να είμαστε έντιμοι και ευθείς στο κοινό μας, γιατί αυτό θα μας στηρίξει και τις επόμενες χρονιές στα επόμενα Φεστιβάλ.

1 σχόλιο:

Eugenia είπε...

Εδώ, στη βόρεια Αφρική, είναι συχνά αυτά τα φαινόμενα. Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας, τι περίμεναν οι διοργανωτές και οι καλλιτέχνες όταν έκλειναν την ημερομηνία;καύσωνα;και θα μου πεις, και με το δίκιο σου, ο θεατής δεν τα ήξερε όλα αυτά. Και θα σου απαντήσω τα'ξερε, ο μαύρος, αλλά πάει με την ελπίδα. Κακώς, αν θες τη γνώμη μου. Και στις 25 αλλά και στις 20 του Σεπτέμβρη είναι τόσο πιθανό να βρέξει, όσο και το να μην βρέξει.Είμαστε αυτοί που μας αξίζουμε.