Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

The Good, the Bad & the Queen : 25/09 - 01/10/2008






Περί μουσικής

Leonidas from Caravel : Το νέο single των Killers "Human", θα ακουστεί και θα μιξαριστεί πολύ...

dimi : Ο Γιώργος Γερανιός και ο Νίκος Μπιτζένης είναι δύο άτομα ιδιαίτερα δραστήρια στο χώρο της σημερινής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής (Undo Records, συμπαραγωγοί των Marscheaux, Μίκρο). Είναι λοιπόν λογικό όταν αυτές οι δύο φιγούρες ενώνουν τις εμπνεύσεις τους κάτω από το όνομα Fotonovela το ολοκαίνουριο ντεμπούτο τους άλμπουμ "Mistakes Are Good" να είναι μια πολύ καλή δημιουργία! Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Public (Σύνταγμα) θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την παρουσίαση αυτού του άλμπουμ που κινείται σε electro synth pop ρυθμούς. Στα φωνητικά θα συμμετέχουν οι Marsheaux και η νεαρή Elektra. Έξι από τα 12 κομμάτια του cd μπορείτε να τα ακούσετε (για προθέρμανση) και στο δικτυακό τους χωρο στο myspace: wearefotonovela εδώ

gbal : Πολύ ωραίο το τραγούδι - επιτυχία "Έλα" από τον προσωπικό δίσκο της Ελεονώρα Ζουγανέλη σε στίχους και μουσική της Sunny Μπαλτζη. Φωνάρα η Ελεονώρα! Άκουσε το εδώ.

gbal : Πολύ καλό το νέο album των Thievery Corporation(“Radio Retaliation”), το οποίο μπορεί να είναι μια από τα ίδια, αλλά μου αρέσουν πολύ αυτά τα «ίδια»…


Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Η ταινία WALL-E. Η Pixar και η DISNEY σε πολύ καλό δρόμο...! Το φουτουριστικό σενάριο σε συνδυασμό με την ευαισθησία και το χιούμορ, που αν μη τί άλλο, δεν σου δίνουν την αίσθηση οτι θα δείς "μια αμερικανιά για παιδάκια..."

Ευγενία : Τα κουφέτα με γέμιση σοκολάτας γνωστής φίρμας κουφέτων-ναι, υπάρχει και τέτοια. Παλιά τα αντιπαθούσα τα κουφέτα γιατί ήταν σκληρά και απορούσα γιατί μας βασάνιζαν με κουφέτα που πήγαμε στο γάμο τους, αφού αυτοί μας κάλεσαν. Τώρα το κουφέτο είναι, και αυτό, ολόκληρη επιστήμη και επιτέλους τρώγεται. Για την ακρίβεια στους πρόσφατους γάμους που πήγα, "έκλεβα" μπομπονιέρες.

Leonidas from Caravel : Επειδή το blog μας λέγεται mix grill, έχω να προτείνω για super καλαμάκι το "ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ" Πλουτάρχου 32 και Πατρ. Ιωακείμ.







Περί μουσικής

gbal : Κυκλοφόρησαν στην αγορά λίγα εισιτήρια για τη συναυλία της Madonna μεθαύριο, τα οποία προέρχονται από επιστροφές. Η τιμή τους ;;; Όση ήταν και σε όλους μας + 28 Ευρώ για έξοδα διαχείρισης!!! Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο «Έξοδα διαχείρισης» ;;; Σε ένα sold out με σχετικά ακριβά εισιτήρια, δεν προκαλείς τον κόσμο με τέτοιες εκφράσεις!! Ήμαρτον!

mafalda : Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι θα κυκλοφορήσει μια κιθάρα (όχι των maiden) που θα μπορείς να γράψεις-κατεβάσεις 20 κομμάτια και να κάνεις ότι παίζεις. Κατ' αρχάς πρέπει να είσαι πολύ ψώνιο (και να έχεις και απωθημένα από την παιδική σου ηλικία) και κατά δεύτερον, σε περίπτωση που σου κάνουν "παραγγελιάάάά" κάτι που δεν έχεις, τι κάνεις ? Το παίζεις άσχετος ή τους λες "πάω να πάρω μια ανάσα (στο pc μου) και θα το παίξω σε 10"?

gbal : Το ότι με αιφνίδια απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κου. Μ. Κυριακού, δε μεταδόθηκε από το ΣΚΑΪ η μεγάλη συναυλία της Τρίτης για το περιβάλλον, που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ, ο Μελωδία και το Μουσείο Γουλανδρή. Να σημειώσουμε 2 πράγματα : (1) Η βραδιά των R.E.M. και του MTV θα μεταδοθεί από το MTV, (2) Ο κος Κυριακού είναι Πρόεδρος του Ant1. Τα σχόλια δικά σας...

Περί ανέμων και υδάτων

mafalda : Το ότι το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του Taxis είναι της Altec Telecoms..Ήταν στραβό το κλήμα, το φαγε και ο γάιδαρος.

Ευγενία : Η Madonnaνιάδα O(ver).D(ose). Ελπίζω, για όσους έχουν πληρώσει τα ωραία τους λεφτάκια, να μην βρέξει το Σάββατο, αλλιώς θα μας ζαλίσουν και μετά τη συναυλία.

Ευγενία : Τα βαριά ζεϊμπέκικα στις γαμήλιες δεξιώσεις (πώς φαίνετα ότι πήγα σε πολλούς γάμους,ε;), με θέματα στενάχωρα και καθόλου χαρούμενα. Λάθος μέρος βρήκες να βγάλεις την αντρίλα σου. Οι σαμπάνιες που ανοίγουν στους γάμους προς τιμή του "χορευτή". Μπουρτζοβλαχιά το δίχως άλλο.

gkamp : Να συμφωνήσω με την Ευγενία, και να προσθέσω: "Τι σοι άντρας είσαι εσύ;" της Βανδή σε γάμο κάποιου απο τους Ικάρους μας. "Το δηλητήριο" του Καρρά σε γενέθλια εργαζόμενου σε γνωστή πολυεθνική. "Πάρε τηλέφωνο τον Κερατά" στην προστατευόμενη παραλία του Σχοινιά. Μεγάλο ατού, ο έλλην οικογενειάρχης με τα τρια του παιδιά, και η γυναίκα του που φώναζε "Βασίλη! Βάλ'το πιο δυνατά, έχει αέρα!".







Περί μουσικής

gbal : Το γεγονός της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα η 1η εμφάνιση της Madonna εν Ελλάδι το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Λέγεται ότι οι πρόσφατες εμφανίσεις της διαρκούν 2 ώρες περίπου και περιέχουν ένα γεμάτο show. Μπορεί να μην είμαι ο πιο ένθερμος οπαδός της Madonna, όμως αυτή η pop τραγουδίστρια αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στη μουσική ιστορία και είναι μέσα στις συναυλίες που ήθελα να δω και τελικά θα δω. Τουλάχιστον 5 συντάκτες του “mix grill” θα είναι στο ΟΑΚΑ μεθαύριο, οπότε να περιμένετε και το σχετικό post την Κυριακή. Καλά να περάσουμε λοιπόν…

anima rerum : Και ενώ η blogo-σφαιρα και τα media γέμισαν ξαφνικά και εν οψει της συναυλίας με δήθεν φανς και γνωστες του "φαινομένου Madonna", ένας πραγματικά αληθινός θαυμαστής γράφει για τις αγαπημένες του live στιγμές από τα περισσότερα tours της. http://enteka.blogspot.com/2008/09/live-madonna.html Άρη, καλά να περάσεις το Σάββατο!

Leonidas from Caravel : Το νέο album των Oasis "Dig out your soul" είναι το καλύτερό τους μετά τα Definitely maybe και (What's the story) Morning glory?

Νότα : Το νέο τραγούδι των Thievery Corporation "Sound the Alarm", για να ζεσταθούμε λίγο πριν την συναυλία τους.

gbal : Η επίσημη επιβεβαίωση της συναυλίας των R.E.M. και των Kaiser Chiefs, Gabriella Cilmi, C:Real στο Καλλιμάρμαρο την επόμενη Κυριακή στο πλαίσιο της γιορτής της έναρξης του “MTV Greece”. Πολλά μπράβο στο νέο κανάλι!!!

gbal : Το νέο τραγούδι του Αλκίνοου "Ο δρόμος σου είσαι εσύ", το οποίο πέρα από το ότι είναι για άλλη μια φορά ενδεικτικό του πόσο μεγάλος μουσικός είναι ο Ιωαννίδης, επιπλέον περιέχει φωνητικά του που μοιάζουν στον άλλο αγαπημένο μου Thom Yorke (Radiohead). Άκουσε το εδώ.

Ευγενία : Επιτέλους, κάνει λίγο κρύο. Ήρθε η ώρα να καθήσουμε σπίτι και να ακούσουμε και καμιά μουσική. Σκέψου: είναι βράδυ, αλλά όχι και μεσάνυχτα, είσαι στον καναπέ με απενεργοποιημένο κινητό και κλειστά μάτια και ακούς μια κομματάρα. Όνειρο! Εύχομαι καλή ακρόαση σε όλους και φέτος!

Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Η ευγενική παράκληση τεχνικού μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών σε υπάλληλο: "Στείλε μου τη φωτογραφία του μηχανήματος με τη βλάβη, σε email, και θα τη δώ..." . Η απάντηση του υπαλλήλου ήταν : Η φωτογραφία σε φάκελλο της Kodak, μέσω ΕΛΤΑ, και ΜΕ Δελτίο Αποστολής! Όχι, παίζουμε!!!

Νότα : Επιτέλους κρύο!!!!!!!!!!Να κάθομαι σπίτι με καλή παρέα, να ακούω τη βροχή που πέφτει και να σχολιάζουμε τα κουφέτα στις μπομπονιέρες, το τραγούδι χορού του Μαζώ και τα "χαρούμενα" ζεϊμπέκικα στις γαμήλιες δεξιώσεις (Ευγενία ήσουν και ΄συ εκεί?)

1 σχόλιο:

enteka είπε...

ευχαριστώ!

και ελπίζω όντως να μη βρέξει γιατί στ' αλήθεια αλλιώς θα σας ζαλίσουμε και μετά τη συναυλία...