Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

8o Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ ΙΙ



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με αυξημένη προσέλευση κόσμου ήταν η πρεμιέρα του 8ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Jazz, την Τετάρτη 28 Μαΐου. Βρεθήκαμε εκεί και απολαύσαμε τη Big Band του Δήμου Αθηναίων να εκτελεί άψογα έργα του κλασικού ρεπερτορίου της τζαζ, με τρόπο που θα ζήλευαν μεγάλες μπάντες παλιότερων εποχών και να κλείνει το πρόγραμμα με funk ήχους από τη δεκαετία του ’70. Σε διαφορετικό κλίμα και με πιο πειραματικό ήχο, αλλά πάντα σε τζαζ δρόμους οι Μakiato από τη Σλοβενία πήραν τη σκυτάλη ενώ ο κόσμος πια είχε κατακλείσει το χώρο της Τεχνόπολης. Το πρόγραμμα έκλεισε η Sascha Ley και οι Travelling Light Band από το Λουξεμβούργο με κομμάτια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και πειραματική τζαz διανθισμένη με ethnic ακούσματα.


Από το Λουξεμβούργο έρχεται και ο Raymond Clement πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός της τζαζ και φωτογράφος, έργα του οποίου είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε στην αίθουσα Δ10. Η έκθεση έχει τίτλο Family of Jazz και περιλαμβάνει φωτογραφίες μουσικών από συναυλίες τζαζ από το 1970 μέχρι τις μέρες μας.


Προλαβαίνετε, λοιπόν, μέχρι σήμερα το βράδυ να κάνετε μια βόλτα απ’ την Τεχνόπολη για να ακούσετε τους Jacoustic Inc (Aυστρία – με δικές τους συνθέσεις σε blues και bossa δρόμους), τους Sami Linna Quarte (Φιλανδία – με τη συμμετοχή του Γιώργου Κοντραφούρη στο όργανο) και τους The Harcsa Verinica Quartett (Ουγγαρία).


Δείτε και την έκθεση με «την οικογένεια της τζαζ» του Clement, αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: