Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Το "My Aegean" στο "grill"


Από σήμερα Πέμπτη 26/06 το "mix grill" ξεκινάει μια νέα συνεργασία με το "My Aegean" - το ηλεκτρονικό περιοδικό των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έτσι, κάθε Πέμπτη οι συντάκτες του "mix grill" θα δημοσιεύουν ένα νέο άρθρο στο myaegean.gr , σχετικό με τη μουσική κι όχι μόνο.

Το 1ο mix grill άρθρο δημοσιεύτηκε σήμερα στο "My" και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Τι εστί όμως "My Aegean" ;

Το myAegean αποτελεί μια ιδέα που γεννήθηκε το 2002 από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποτελεί μια πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με σταθερά και οργανωμένα βήματα αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες κάθε φορά γνώσεις και τεχνολογίες, με στόχο τη δημιουργία μιας δικτυακής πύλης για τα 5 νησιά του Αρχιπελάγους συντελώντας στη συνοχή και δραστηριοποίηση όλων των μελών της κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά και εκτός αυτού.

Φιλοδοξία και σκοπός των συντελεστών είναι η άμεση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, συμμετοχική και ποιοτική επικοινωνία και ενημέρωση και η δημιουργία ενός μορφώματος τέτοιου, ώστε όλος ο ακαδημαϊκός κόσμος (φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό) του ιδρύματος να έχουν ένα τόπο κοινής αναφοράς και δραστηριοποίησης.

Μέσα από τη δικτυακή πύλη-κοινότητα μπορεί κανείς να γραφτεί μέλος εύκολα και ανέξοδα και να συνομιλήσει με άλλους, να εκθέσει τις σκέψεις του, να ενημερώσει και να ενημερωθεί. Η δικτυακή πύλη, στην ανάπτυξή της, στηρίχθηκε σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες: την Ενημέρωση, τη Διασκέδαση και την Επικοινωνία, παρέχοντας διάφορα εργαλεία για την προώθηση των παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με το πέρασμα του καιρού, η δικτυακή πύλη αποτέλεσε και αποτελεί ένα δυναμικό χώρο δραστηριοποίησης και προβολής του ίδιου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο ευρύ κοινό, καθώς πολλοί άνθρωποι, εντός κι εκτός ιδρύματος, έχουν έρθει σε επαφή και έχουν ξεκινήσει δημιουργικές συνεργασίες, για υλοποίηση διαφόρων ιδεών, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού και της ποιοτικής, δημιουργικής δράσης.



MYaegean Web Community

Δεν υπάρχουν σχόλια: