Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Dance with me, αφέντρα!

Ξεσήκωσαν τα πλήθη σε ένα όχι γεμάτο θέατρο Πέτρας, την Τετάρτη το βράδυ, οι γαλλόφωνοι Nouvelle Vague που τραγούδησαν, έπαιξαν, χόρεψαν και μας γέμισαν μουσικές και όμορφες εικόνες. Τόσο όμορφες που ενθουσιώδης θαυμαστής μας ενημέρωσε όλους αλλαλάζοντας ότι τον λένε γαλλιστί Κονσταντάν (Je m'appelle Constantin) για να ακούσει η θεϊκή Nadeah, μια από τις τραγουδίστριες του συγκροτήματος, μήπως και τον αναζητήσει. Πριν φωνάξει το όνομά του, είχε αποπειραθεί να επικοινωνήσει με το αντικείμενο του πόθου του κράζοντας "αφέντρα" αλλά δεν είχε τύχη.


Πέρα από τα ευτράπελα, οι Nouvelle Vague είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα που θα σας έλεγα να δείτε απαραιτήτως την επόμενη φορά που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, και απ' ότι κατάλαβα την επισκέπτονται συχνά.

Είναι μια μπάντα που αποτελείται από καλούς μουσικούς και εκπληκτικές φωνές. Επίσης, δικαιολογημένα ήθελε γνωριμία με την τραγουδίστρια Nadeah ο τύπος. Χόρευε εκστατικά, τραγούδαγε με πάθος και το έλεγε και το ελληνικό της. Αλλά και η έτερη τραγουδίστρια (Marianne Elise) δεν πήγαινε πίσω, αν και πιό γήινη.

Η μπάντα ειδικεύεται στις διασκευές παλιών και αγαπημένων τραγουδιών σε συνθέσεις από μπάντες όπως οι Clash μέχρι τους Eurithmics. Ο ήχος είναι κυρίως bossa nova και jazz, άντε να την πω και lounge.

Ψάξτε τους στο ίντερνετ και στο myspace (http://www.myspace.com/nouvellevague ) ακούστε και κανά τραγουδάκι ή μάλλον ξανακούστε κανά γνωστό τραγουδάκι. Θα την "ακούσετε" σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: