Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ACT NOW στην Τεχνόπολη


Ένα πολύ ενδιαφέρον mini-μουσικό Φεστιβάλ παρακολούθησα χθες στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Το μουσικό κανάλι MAD διαφημίζοντας τα “MAD Video Music Awards 2008” διοργάνωσε μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στην Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος. Μια πολύ καλή κίνηση από το κανάλι, την οποία και επικροτώ βέβαια!!!

Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα. Βρέθηκα στην Τεχνόπολη στις 9 περίπου και δυστυχώς είχα χάσει την εμφάνιση των Locomondo. Άκουσα ότι ίσως ήταν το καλύτερο live της βραδιάς με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο. Στις 9 και κάτι οι Έλληνες Cyanna ήταν στη σκηνή. Ήταν η πρώτη μου επαφή με αυτούς και χωρίς να εντυπωσιαστώ, θα έλεγα ότι ήταν σχετικά καλοί. Βασισμένοι σε pop φόρμα, στρεφόντουσαν είτε προς ηλεκτρονικά μονοπάτια, θυμίζοντας κάποιες φορές τους Archive και άλλες φορές προς rock κατευθύνσεις. Η εμφάνιση τους έκλεισε με 2 καλές διασκευές σε Dubrovniks & White Stripes.

Μετά από λίγη ώρα, οι Mattafix ήταν στη σκηνή και η προσμονή να ακούσω ένα από τα νέα υποσχόμενα ονόματα της μουσικής ήταν μεγάλη. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι το συγκρότημα χρησιμοποιεί αρκετά όργανα κι έτσι δεν ήξερα αν ηχητικά το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που θα ήθελα. Δυστυχώς, ο ήχος ήταν μέτριος και δε βοήθησε στο να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο, τη στιγμή που οι Mattafix έκαναν μια αρκετά καλή εμφάνιση. Ιδιαίτερα χαρούμενοι, με καλή επιλογή και εκτέλεση κομματιών, οι Mattafix έμειναν στη σκηνή για λιγότερο από 1 ώρα, παίζοντας βέβαια τις μεγάλες επιτυχίες τους (“Big City Life”, “Living Darfur”) κι άλλα δικά τους τραγούδια. Συνολικά, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το live τους, αλλά θα ήθελα να τους δω σε μια κανονική συναυλία τους με πιο προσεγμένο ήχο. Πάντως, το συγκρότημα χρειάζεται πολλά συγχαρητήρια, γιατί ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά για κοινωφελή σκοπό και για να περάσει άλλο ένα μήνυμα σχετικά με το περιβάλλον… Μη ξεχνάτε ότι αυτό το κάνουν κατά κόρον στους στίχους των τραγουδιών τους.

Η όλη βραδιά τελείωσε με τους δικούς μας Raining Pleasure. Ο ήχος δυστυχώς δεν ήταν καθαρός, όπως και στους Mattafix. Οι Πατρινοί όμως ήταν σε αρκετά κέφια και αυτό το έβλεπες σε όλα τα τραγούδια τους. Το live των Raining Pleasure μου άρεσε για άλλη μια φορά και δίκαια το συγκρότημα θεωρείται το καλύτερο εν Ελλάδι. Τα γνωστά τους τραγούδια τα έπαιξαν, αλλά σε διαφορετικές εκτελέσεις. Highlight της εμφάνισης τους ήταν η φοβερή – διαφορετική και αρκετά rock εκτέλεση του “Love me”.

Η όλη βραδιά ήταν αρκετά επιτυχημένη και ο κόσμος, που είχε γεμίσει την Τεχνόπολη ήταν σε μια πολύ καλή διάθεση. Βέβαια, το μίγμα των μουσικών υπόβαθρων του κόσμου ήταν τελείως διαφορετικό – λογικό για ένα δωρεάν Φεστιβάλ. Μπράβο λοιπόν στο MAD για τη διοργάνωση και να ‘ναι καλά που γέμισε όμορφα τη χθεσινή μας βραδιά.

Περισσότερες και καλύτερες φωτογραφίες από gpaz...

Δεν υπάρχουν σχόλια: