Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Soul & Funky grill Songs Vol. 2

Μετά τα Soul - Funky grill Songs Vol. 1 του Μαϊου, παρακάτω επιλέγουμε για εσάς τραγούδια – καινούργια και παλιά – από τη Soul και τη Funky μουσική. Τα περισσότερα μπορείτε να τα ακούσετε στη λίστα που κλείνει το άρθρο.

TrickyPuppy Toy : Ιδιαίτερα φρέσκο το “Puppy Toy”, το τραγούδι που ανοίγει την πολυαναμενόμενη νέα δουλειά του Tricky. Super τραγούδι σε soul/blues ρυθμό με φωνητικά από τον ίδιο και την Alex Mills (πολύ καλή soul φωνή). Πραγματικά απίστευτα καλό ξεκίνημα του “Knowle west boy”.

The New MastersoundsKing Comforter : Οι Βρετανοί funkers” New Mastersounds επιστρέφουν μετά από ένα χρόνο περιοδειών στις Η.Π.Α. με το 6ο τους album “Plug & Play”, με την Dionne Charles στα φωνητικά. Το “King Comforter” μπορείτε να ακούσετε στη σελίδα του συγκροτήματος στο MySpace.

Stereo MCs Sun : Σε πολύ λίγες ημέρες μπορεί και να το ακούσουμε ζωντανά στο Ejekt Festival. Το κομμάτι βρίσκεται στον τελευταίο τους δίσκο “Paradise”.

Funk IncKool is Back – Από το ομώνυμο ντεμπούτο του συγκροτήματος το 1971. Το τραγούδι έχει διασκευαστεί πολλές φορές από De La Soul, Toddy Terry κ.α.

DuffyHanging on too long : Το “Mercy” ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς στα βραβεία του “Mojo” και νομίζω ότι το αξίζει, όπως και όλο το ντεμπούτο album της. Το “Hanging on too long” είναι άλλο ένα soul τραγούδι των 70s, όπως και τα περισσότερα στο “Rockferry” της Duffy.

AdeleRight as Rain: Από το φετινό ντεμπούτο της Adele «19», το “Right as Rain” έχει ως βάση τη soul μουσική, αλλά το tempo είναι πιο γρήγορο σε σχέση με άλλες ήρεμες στιγμές του δίσκου..

N.E.R.D. – Everybodys nose : Από το νέο δίσκο των N.E.R.D. το συγκρότημα του Pharell Williams με τίτλο “Seeing Sounds”. Funky, πολύ χορευτικό και χαρούμενο τραγούδι.

Mint RoyaleSingin in the Rain : Το πολύ γνωστό τραγούδι σε μια αρκετά καλή – funky – διασκευή των Mint Royale, η οποία έφτασε και παραμένει και αυτή την εβδομάδα στην κορυφή του UK Chart.






Δεν υπάρχουν σχόλια: