Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis 2008 - Καβάλα

Εδώ και 1 μήνα περίπου, περιμένουμε το πρόγραμμα ενός πολύ ενδιαφέροντος Φεστιβάλ, που γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. Για 8η χρονιά το Cosmopolis θα πραγματοποιηθεί από τις 16 – 20 Ιουλίου, στη Χερσόνησο Παναγιάς στην πανέμορφη παλιά πόλη της Καβάλας. Το Φεστιβάλ γεννήθηκε το 2000 και από τότε προσπαθεί να παντρέψει διάφορες μουσικές – έθιμα – γεύσεις – χορούς από διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο. Ενδεικτικά, σας λέμε ότι πέρσι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το Φεστιβάλ.

Φέτος το Cosmopolis συνεργάζεται με τη WWF και στηρίζει τον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον μέσα από θεματικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το πρόγραμμά του.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι : Ισπανία, Ρωσία (Βόρεια Οσσετία), Πουέρτο Ρίκο, Μαλαισία, Νεπάλ, Νιγηρία, Αλβανία, Τατζικιστάν, ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Σιάτιστα Κοζάνης.

Οι CosmoΧοροί, οι CosmoΣυναυλίες, οι CosmoΓεύσεις, το CosmoΣινεμά, τα CosmoΔρώμενα και τα CosmoΜαγειρέματα αποτελούν τις βασικές ενότητες του φεστιβάλ, που περιλαμβάνουν πολλές και διάφορες εκδηλώσεις.

Συναυλίες

16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Mad Manush (GypsyRockPunk)- εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

X Darawish (Mediterranean Rock)Τη συναυλία των Mad Manoush ανοίγουν οι ελληνοϊταλοί X Darawish, που συνδυάζουν στα τραγούδια τους τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου με σύγχρονους ήχους.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Balkan Xpress”. Dj set από τον Dj Kosta Kostov (Balkan Beat)

18 ΙΟΥΛΙΟΥ

- The Locos (SkaPunk) :H μετεξέλιξη των Ska-P. Εννέα μουσικοί στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

- Victory Collapse (Post Punk) :Τη συναυλία των Locos ανοίγουν οι Έλληνες Victory Collapse.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ

- The Tossers (Celtic Punk) – από το Σικάγο για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

- Cosmicray (PopRock) : Τη συναυλία των Tossers ανοίγουν οι Cosmicray.

20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η ιστοσελίδα του φεστιβάλ : www.kavala-cosmopolis.com.